Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.06.2013. u 14:00

Novinarka nas plaši novim vrućinama, a kupači iza nje to jedva i čekaju

Počinje Dnevnik. Branko (Nađvinski) začuđen je vrućinom. Kao da nismo već duboko zagazili u lipanj. I odmah uključuje novinarku iz Karlovca s vapajem: \"Tanja, ako je danas bilo gotovo neizdrživo, kako će tek biti sutra?\" A ona u istom, kataklizmičnom tonu odgovara: \"Branko, ne mogu si to ni zamisliti jer mnogi se do sutra neće ohladiti ni od današnjih temperatura!?\"

A kad vidi - iza nje hrpetina kupača koji su ovo jedva i dočekali. I jedva čekaju i sutra i preksutra i još veće vrućine, samo da se bacakaju u vodu. Da, da negdje crnče, da su na bauštelu, da kopaju pod kacigom asfalt do neke cijevi koja je pukla, onda bi im valjda bilo tako pakleno gadno kao što Tanja i Branko vrište. Podsjetilo me ovo njihovo isčuđavanje vrućini na jedan početak stripa Alan Ford. Na prvoj stranici panorama New Yorka, nema psa u gradu.

Na drugoj se znojavi Jeremija hladi vodom iz kante ispred cvjećarnice, a iznad piše: \"Sunce je nemilosrdno peklo iako je bila tek sredina srpnja\". Jasno, to je Alan Ford, kao što je Alan Ford i to kad Grunf kaže \"Bolje biti mlijeko nego benzin\". To ne znači da nam u prilogu o mljekarima na televiziji moraju reći – ljudi, pijte mlijeko, nemojte piti benzin. Pa tako se ne treba čuditi ni vrućini u drugoj polovici lipnja jer u lipnju je vazda vruće. I da, vruće je i Bagi, ali taj nikad ne iznevjeri. Sinoć je razgovarao s ministrom Rajkom Ostojićem i nabacio mu kako će nakon ulaska Hrvatske u EU otići dosta naših liječnika i sestara. \"Nažalost, otići će najbolji\", potvrdio je Ostojić, ali odmah razdragano dometnuo: \"Ali ostat ću ja!\" Bagi je trebao samo trenutak da mu kaže baš ono što pametan i drzak novinar i treba reći: \"Ma lako je meni za vas, ministre Rajko...\"

Minus

Nova pak, nakon uglavnom odličnog Dnevnika, svaku večer u tjednu ima isti monotni slijed: red Bosanaca, red Turaka, pa red domaće sapunice...

Plus

Čim završe svi dnevnici, HTV melje konkurenciju. Sinoć smo gledali još jedan sjajan odabir Đele Hadžiselimovića \"Kontinenti u pokretu\". Poslastica.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?