Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Capan
Autor
Igor Capan

Dnevni boravak nisu fontane, već Jelačić plac

Trg bana Jelačića doček (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
09.01.2013. u 14:34

Ne bismo se začudili i da uskoro, umjesto bana Jelačića, na konja “sjedne” Sulejman I. Veličanstveni.

Lijepo se u utorak na svojoj Facebook stranici pohvalio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić da je postavljao klupe i koševe za smeće uz fontane.

Potrudili su se i njegovi zaposlenici zaduženi za društvene mreže, objavili četrdesetak fotografija pod zajedničkim nazivom “Klupice i koševi za smeće kraj fontana – Dnevni boravak Zagrepčana”. Objavili su i nekoliko videoisječaka, a gotovo svaki je popraćen rečenicom na čistom hrvatskom jeziku: Say something about this (reci nešto o ovom, op. a.).

Gradonačelnikova izjava da su fontane dnevni boravak Zagrepčana uvreda je za sve one kojima je Bandić uništio pravi gradski dnevni boravak – Jelačić plac. Uništio ga je dopustivši da se na dugogodišnje okupljalište Zagrepčana postave megalomanski šatori i uništi srednjoeuropski izgled grada.

Ne bismo se začudili i da uskoro, umjesto bana Jelačića, na konja “sjedne” Sulejman I. Veličanstveni.

 

Komentara 12

LI
LILLIT
18:42 09.01.2013.

Gospodinu Igoru Capanu, najljepsa hvala na ovom komentaru. Kratko i jasno!!!

CH
chemica
15:45 09.01.2013.

Jesu li seljačine maknule štandove sa Zrinjevca? Nije bilo ljepšeg nego tamo sjesti na klupicu usred ljetne žege, a okolo...FONTANE. Da, lijepo je kada su efektno uklopljene u prostor. Onih "Bandićevih" me skoro strah. Šećeš između njih usred ljeta, a na tebi zaštitni faktor pedeset+. Uokolo pak skakuću beba deve i škorpioni. Tako je to kada građevinska mafija "smišlja" projekte. Ulupati što je moguće više para uz minimalnu funkcionalnost.

HR
hrwat
14:44 09.01.2013.

kak je lepo po letu sesti na kamene klupice ispod kavana i gledati vrevu Trga...eeeeeeeeee, ne može više, sad je tu belo čudovište, od Manduševca do Name

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?