Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Djeca-zastupnici trebali su raspustiti Sabor i raspisati izvanredne izbore

sabor
Patrik Macek/PIXSELL
05.10.2013. u 14:00

Genijalci Ana, Rene i Zara na HTV-u nisu titlovani. Josip Leko jest, jer to se mora

"Treba li saborski zastupnik biti loš čovjek, treba li imati đon-obraz? Zar on ne mora biti poštena, odgovorna i stručna osoba", upitala je jučer zastupnica Zara Bajlo usred Sabora, a prenijela Nova TV. Nevjerojatno, ali bilo je još pametnih i konstruktivnih izjava s Markova trga. "Zalažem se za izgradnji škole mira kod nas u Vukovaru, u koju djeca svih nacionalnosti idu zajedno", rekla je zastupnica Ana Zadro. Čulo se u Saboru i da nezaposlenost pritišće Zagorje. "Puno je roditelja bez posla, zato u školama treba urediti prostoriju s računalima", veli zastupnik Rene Javorić Ilić iz Tuhlja.

Čulo se i o malim penzijama i odljevu mozgova. Ni riječi o lex Perković, Liniću i MOL-u. Trenutak kasnije, voditelj Petar Pereža neopreznog gledatelja vraća u stvarnost. Riječ je o pučkoškolcima na jednodnevnom izletu u Sabor, koji skupa nemaju godina kao Gordan Jandroković, a već su izrekli mudrolija kakvih ovaj nije u tri mandata. Isti izvještaj i na HTV-u. Ipak, ova djeca u prilogu na javnoj televiziji nemaju imena, nisu titlovani. Ali jest Josip Leko, čovjek je šef Sabora, to moraju. Kaže da je Hrvatska u sigurnim rukama i da će njihove ideje prenijeti "velikim" zastupnicima. Na žalost, nije uspio jer su raspalili na produljeni vikend. Jako produljeni, o čemu je maestralno izvijestio RTL Danas: "Saborski zastupnici umorni su od posla jer ovo im je već 11. radni dan nakon dva mjeseca ljetne stanke. Zato su odlučili spojiti vikend do srijede, ali one iduće, pa ih nema deset dana". Prava je šteta što djeca-zastupnici nisu raspisali izvanredne izbore.

MINUS Jesmo Europa, no je li vijest da je predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy napisao svoju drugu knjigu haiku poezije? Igor Bobić kaže da jest

PLUS Dokumentarac "Rock'n'roll je kriv za sve" o riječkoj grupi "Fit" podsjetio je na novi val i pokazao da ponetko na Prisavlju povremeno ima ukusa i stila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?