Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.08.2010. u 12:00

Mnogi se uspoređuju s ministrom Milinovićem, ali nitko nema snage za sebe reći da je raspikuća

Pozamašan je broj onih koji su na internetskim forumima komentirali senzacionalan hrvatski rekord u štednji otkriven za gradnje zdanja od 700 četvornih metara s bazenom u Gospiću. Sprdaju se što je rekorder baš potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović. Mnogi iznose svoje primjere, uspoređujući svoj radni vijek, plaću i stečeno materijalno blago s Milinovićevim slučajem. Nitko nije samokritično zaključio za sebe da je raspikuća, već svi ismijavaju nevjerojatnu štedljivost. Čak su i supružnici Milinović, očito poljuljana samopouzdanja, išli računati kako su mogli uštedjeti milijun kuna.

Računica koju su podastrli Slobodnoj Dalmaciji kaže kako su za ukupno 44 godine radnog staža zaradili 4,12 milijuna kuna. Uz ušteđevinu, prema dostupnoj imovinskoj kartici, još su, kreditno se zaduživši i sredstvima od plaće, kupili stan u Gospiću, apartman i zemljište na Viru od 450 m2, audi A6, dva paketa dionica T-HT-a i supruga se od 2006. kreditno zadužila za 20.000 eura. Suprugine dionice Lavčevića kupljene na kredit 2007. prodane su za isti iznos od 750.000 kuna te je kredit prebijen. Tako da je  ukupna imovina stečena radom vrijedna oko 1,9 milijuna kuna bez zemljišta od 450 metara četvornih na Viru kojem ne navodi cijenu. Još su uspjeli podići i troje djece. Dakle, uza sve te troškove, svakog mjeseca u protekle 23 godine za štednju su morali izdvajati 3623 kune. Neki ne vjeruju da je takvo što moguće čak i ako te hrani “kora kruva, kapja vina i zrno soli”, kako sugestivno kažu stihovi Milinoviću omiljene “Croatio, iz duše te ljubim”.
 
Zlobnicima smeta i to što su roditelji potpredsjednika Vlade spremni izdašno financijski i svekoliko pomoći štedljivom 47-godišnjem sinu. Što je tu čudno?! Kao da dobar dio Hrvatske, pa i sa zaposlenjem i fakultetskim obrazovanjem, i u četrdesetima ne živi od roditeljske pomoći. Jest da je takvo što za drugog čovjeka u vladi demokratske države raritetan primjer u svjetskim razmjerima koji bi tamošnja javnost percipirala kao političku slabost, ali u nas se svi pitaju samo je li moguća takva iznimna štedljivost potpredsjednika Vlade. Kojoj upravo svjedočimo i u zdravstvu. Još da se nije odricao za domovinu (što sigurno samo zbog svoje skromnosti nije unio u imovinsku karticu), a zbog čega je nedavno na odricanje pozvao i druge, Milinovićevi dvori s bazenom mogli su biti i veći od 700 metara četvornih. I zato, samo netko s takvim pokrićem može si dopustiti da u zemlji u kojoj zbog krize čak ni država ne gradi, u samoj blizini svoje privatne investicije koja se zasad procjenjuje na više od dva milijuna kuna, kaže: “Sada, kada se opet moramo odricati, znajmo da je to zato da bismo u Lipoj Našoj za pet ili deset godina svi skupa živjeli bolje”.
 
Dakle, recesija se ipak odrazila i na gradnju njegova dvora, ali Milinović nepokolebljivo vjeruje da će i njemu biti bolje nego danas. Kako li će tek za pet godina izgledati njegov spomenik štedljivosti?! Što li će graditi kad raskalašenosti dadne oduška? Zato bi, u inat svim raspikućama, HDZ svoj predizborni skup u Gospiću trebao održati upravo ispred Milinovićeva zdanja pa bi domaćin, koji tako uvjerljivo riječju i djelom promovira hrvatski san, opet mogao ponoviti svoje nedavno obećanje: “Teške mjere provest ćemo bez obzira na sve, ne gledajući pri tome hoće li nam zbog toga sljedećih mjeseci pasti popularnost ili hoćemo li zbog toga izgubiti na izborima, jer nam je nacionalni interes prije svega”. Dokazavši se vlastitim primjerom, naravno da je samo netko poput Milinovića mogao svojim kolegama u Gospiću, neposredno uz gradilište ne samo svoje, kako neki to vide, vrhunske političke pogreške, reći: “Nemojte pogriješiti jer vaša greška bit će moja greška. Značit će da sam vam ja dopustio da radite što hoćete!”. Ministar očito ne samo da zna sa zrnom soli već ima i osjećaj za odgovornost – sa zrnom soli!

Ključne riječi

Komentara 11

SC
scary
07:30 20.08.2010.

sa preko 20 000 kuna mjesečnih prihoda, debelim nasljedstvom i visokim položajem u vladi, plemeniti nas ministar poziva da se patriotski odreknemo dijela svoje plaće. a istovremeno zatvara rodilišta i kreše troškove u zdravstvu gdje stigne. baš me zanima bii li drugačiju pjesmu pjevao da svoje troje djece odgaja na manje od 10 tisuća mjesečno.

DU
Deleted user
07:32 20.08.2010.

piše sve što ima samo ne i kako je to stekao, sigurno ne od plaće liječnika

Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
12:50 19.08.2010.

Doktor Milinović je majstor za krpanje budžetskih rupa i kupnju novih kaputa :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?