Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Ćiro o Markoviću: Mamić nas jednog po jednog šalje na groblje

'scena....zagreb....05.12.2005.  hrt....snimanje emisije globalno sijelo snimio:Dalibor Urukalovic'
'Dalibor Urukalovic'
29.09.2013. u 19:00

Žalosno je da o političkim promjenama ovisi sudbina emisije koja uopće nije bila politična. Vratite Globalno sijelo!

RTL DANAS
Nedjelja, RTL TV, 18.30

Točno prije 13 godina žena se htjela razvesti od nasilnog muža, a on je u sudnici ubio nju, njenu odvjetnicu, sutkinju i sudsku zapisničarku. RTL TV se u povodu obljetnice istaknuo podatkom da petnaest tisuća Hrvatica godišnje prijavi nasilje. Ako se zna, a zna se, da samo svaki deseti napad bude prijavljen, onda je to sto pedeset tisuća zlostavljanih žena godišnje. Svakih petnaest minuta u Hrvatskoj je pretučena jedna žena. Nasilje partnera nad udanim ženama i ženama u vezi poraslo je u Hrvatskoj 2010. i 2011. godine. Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se na datum kada je nasilni muž ubio svoju ženu Gordanu Oraškić, njenu odvjetnicu Hajru Prohić, sutkinju Ljiljanu Hvalec i teško ranio zapisničarku Stanku Cvetković. I gđa Cvetković bila je na današnjoj komemoraciji u maloj sudnici u kojoj se zločin dogodio, na zagrebačkom Općinskom sudu u Vukovarskoj, preko puta Koncertne dvorane Lisinski. 
VIJENAC

STUDIO 4
Ponedjeljak, HRT 4, 22.00

Nakon osam dana HRT se dokopao njemačkog odvjetnika gđe Gizele Đureković – što bi bilo teško kašnjenje, ali nije, jer nitko nije išta učinio u povodu vijesti da je provaljeno u njen stan, koju je objavila Ivana Petrović na Novoj TV u petak 13. rujna. Vijest je preuzeta iz uglednog njemačkog dnevnog lista, a da bi je dohvatili svi hrvatski mediji, trebao bi nam neki obrnuti europski uhidbeni nalog o izručenju hrvatskoj javnosti svih vijesti o hrvatskim udbašima, bez roka zastare. Pravnici neka dorade detalje ove inicijative. “Studio 4” jedino je što vrijedi u moru beskorisnih programskih noviteta novog rukovodstva. Emitirane svakog dana u pola sedam, u solidnoj dužini od sat i nešto, ove rvacke siks-o-klok-njuz postat će čvrsto programsko sidro koje će gledateljima HRT-a nadoknaditi povjerenje izgubljeno u Dnevnik u pola osam i Dnevnik 3 (osim kad ga vodi Siniša Kovačić).
VIJENAC

DJH REPORTAŽE
Utorak, HRT 4, 14.20

U redovitoj desetminutnoj dnevnoj emisiji ponovljene su dvije odlične reportaže iz jutrošnje “Dobro-jutro-Hrvatske”. Jedna od njih, o onom stričeku Prigorcu koji je napravio nogometno igralište, djelo je Sanje Pražen koje bi se odlično uklopilo u “Globalno sijelo”, to prije što Sanja Pražen jest reporterka “Globalnog sijela”. Mala kvaka je u tome da je “Globalno sijelo” vrlo nerazumno ukinuto, s obrazloženjem da su reportaže zastarjela forma. Sad se te reportaže, vrlo nelogično, raspoređuju po raznim emisijama, tek toliko da svima postane jasna bit birokratske reorganizacije programa: mijenjaj tako da ništa ne promijeniš, najvažnije je da ti to možeš. Razočaranoj publici preostaje zabavan posao kojim se povremeno bavi cijela Hrvatska: brojenje dana do odlaska Milanovićeve vlade. Žalosno je da o političkim promjenama ovisi sudbina emisije koja uopće nije bila politična. Vratite je sada!
VIJENAC

DNEVNIK
Srijeda, Nova TV, 19.15

Sve tri TV u 17 sati, jer im je Milanović tako naredio, ne javljaju da je Hrvatska kapitulirala pred ultimatumom Europske komisije. Udarna formulacija glasi “postignut dogovor/kompromis”, a poslije se, tijekom emisije spašava profesionalni obraz prilozima u kojima se objavljuje istina o kapitulaciji. Vjerovali mi ili ne (a postoji potvrda iz dva izvora, adresa u uredništvu), TV urednici su se odazvali na sastančić gdje im je rečeno i da visoko drže (izmišljotinu) o europskom priznanju Hrvatskoj za ćirilicu u Vukovaru. Obraz profesije danas je spašavao Dnevnik 3 HRT-a koji jedini nije pao ničice pred viješću da su iz američke vojske u “dubrovački akvatorij stigli dupini pirotehničari”. Objavljen je razgovor s našim stručnjacima koji su jasno rekli da im nije jasno kako su pacifički dupini mogli biti pušteni u naše more, jer je našim zakonom zabranjeno unošenje životinja koje ne žive u Jadranu.
KAKTUS

BUJICA
Četvrtak, Mreža TV, 20.00

Otkako je sportaš, trener i funkcionar g. Vlatko Marković u ponedjeljak umro, u tri dana niču i brojna svjedočenja o tome da je volio i zasjesti uz tamburaše. Molimo za malo više pijeteta, da ne bi ispalo da je veliki pokojnik, osim jedne velike razlike: znao je što je nogomet, po svemu ostalom zapravo bio isti Zdravko Mamić (za kojega Ćiro kaže: sve nas posprema na groblje). Kod Bujanca se večeras, umjesto kakvog sportskog novinara ili trenera, pojavljuje bivši ugostitelj: stanoviti Tomislav Horvatinčić, u posljednje dvije godine najpoznatiji po svojem ubilačkom gliseru u kojem je, tako tvrdi istinoljubiva obrana, nenadano klonuo pa je gliser oduzeo život talijanskom bračnom paru koji se tuda neoprezno kretao svojom jedrilicom. Dok suđenje još traje, morali smo slušati kako osumnjičeni Horvatinčić neumjesno hvali Markovića što mu je pravio promet. U njegov davni lokal zalazio je uvijek u većem društvu.
KAKTUS

NA TERAPIJI
Petak, HRT 1, 22.17

U drugom tjednu emitiranja hrvatska varijanta izraelske serije još je čvrsto ukopana u svoje početne pozicije: lošu glumu, gori tekst i statične likove. Iz večeri u večer to budi nježne uspomene na početne domaće producentske najave da je serija postigla velik uspjeh u štotigajaznam koliko (14?) zemalja. E, pa u petnaestoj nije. Možda je publika u tih desetak nama uzornih, obvezujućih i, sada je očito, nedostižnih zemalja bila bolje sreće sa svojom gđom Ladom Kaštelan (našom adaptatoricom) i svojim televizijama.

“Na terapiji” se ničim ne ističe u hrpi novih i nepotrebnih (osim Šimlešine “Svaki dan, dobar dan”) naslova emisija na Prvom programu. Anakroni i negledljivi Fokus, Labirint i slične stvari, proizvedene u tradiciji novinarstva koje je odslužilo svoje, emitiraju se u vremenu u kojem hrvatskim gledateljima stoje na raspolaganju stotine TV kanala i programa. Najlošiji je onaj jedan kojem plaćamo pretplatu, što nas čini sličnim Americi gdje je javna TV predmet humora.
KAKTUS

MOJA OSVETA JE OPROST
Subota, HRT 2, 10.10

Prije dvosatnog prijenosa mise iz arene u Puli, na kojoj je svećenik Miroslav Bulešić proglašen blaženim, emitiran je dokumentarac Irene Hrvatin o njegovu životu i mučeničkoj smrti. Misu je pratilo dvadeset tisuća ljudi, pola njih putem videozida izvan arene. Dokumentarac bi svakako trebalo reprizirati u udarnom terminu, jer u njemu je riječ o istinitom događaju, tj. o zločinu počinjenom u Istri prije 66 godina. Tada je, 24. kolovoza 1947. godine, 20 dana prije priključenja Rijeke, Istre, Zadra i Dalmacije matici Hrvatskoj (15. rujna) u malom mjestu Lanišću na sjeveru Istre ubijen 27-godišnji svećenik Miroslav Bulešić, netom je krizmao dvjestotridesetero djece. Da bi se koliko-toliko ublažili negativni inozemni odjeci, u Lanišće je odmah došao tadašnji gospodar komunističke Hrvatske (Vladimir Bakarić) i utanačen je politički proces na kojem su ubojice dobili minimalne kazne.
VIJENAC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?