Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESTRUKTURIRANJE Tevi ne treba europsko poslovanje Plive

Broj otkaza u Plivi znat će se u veljači

22.01.2009.
u 18:15

Matko Bolanča, novi predsjednik uprave Plive, i Bruno Barcelos, Tevin menadžer zadužen za integraciju Plive u novi sustav, do sredine veljače trebali bi imati jasnu sliku promjena koje će se poslije dogoditi. Malo će toga, kažu dobro upućeni izvori, ostati isto.

Pliva ulazi u sastav najveće globalne generičke kompanije s više od devet milijardi dolara prihoda i dosadašnja organizacija pretrpjet će znatne promjene. Pliva postaje d.o.o. i delistirat će preostale dionice s burze.

Ukida se dio koji je vodio Željko Čović, jer je Pliva za Barr bila sjedište za Europu. Europsko je sjedište izraelske kompanije u Nizozemskoj i nema potrebe da to bude pod Plivinim krovom. Američki Barr, koji je bio Plivin vlasnik oko dvije godine, nije znatnije reorganizirao Plivu, a sada kad ga je preuzela Teva, vidljivo je da je kupnjom Plive povećao svoju vrijednost i izvukao izvanrednu dividendu.

Možda je Barr imao dugoročnije planove, no očito nije imao daha u generičkom sektoru farmaceutske industrije u kojem se događaju velika okrupnjivanja i preživljavaju samo najveći. U javnosti se uvelike nagađa o višku radnika u Plivi, a koliko ih je znat će se do sredine veljače. Znat će se i nova imenovanja koja će završiti najkasnije do kraja ožujka.

Pliva sada zapošljava 2850 radnika, a izvor iz te kompanije kaže da se trenutačno ne može znati koliko će radnika ostati bez posla i koji će biti preraspodijeljeni na druga radna mjesta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?