Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Britanci neće moći gledati glazbene spotove na Youtubeu

10.03.2009.
u 10:36

Youtube će blokirati sve glazbene videospotove koji potječu iz Velike Britanije zato što Google, vlasnik Youtubea, nije postigao dogovor s tamošnjom agencijom za zaštitu prava izvođača. Ugovor o naknadama za autorska prava koji je dosad vrijedio, istekao je.

Agencija za zaštitu autorskih prava zatražila je povećanje naknada koje se isplaćuju autorima, i to zbog sve većeg broja pregledavanja videa na Youtubeu.

Google se teško odlučio na ovaj potez, budući da zna koliko će razočaranja to donijeti korisnicima, ali u tvrtki kažu da bi u protivnom svako pregledavanje videa bilo gubitak novca.

- Mi cijenimo kreativnost glazbenika i tekstopisaca i trudili smo se postići zadovoljavajući dogovor, ali agencija nas sad traži previše novca, puno više nego što smo plaćali prije - stoji u Googleovoj izjavi.

No Google će osmisliti način da svojim korisnicima na neki način nadoknadi ono na što će izgubiti pravo. Nedavno je Google uveo opciju za korisnike sajta koji sad mogu platiti kako bi skinuli pjesmu. (NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?