Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestižna nagrada

Zoran Stanković iz Atlantic grupe najbolji financijski direktor za 2017.

zoran stanković
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
28.03.2018.
u 16:53

Stanković je kazao kako je iznimno počašćen nagradom za CFO-a godine, koju doživljava kao priznanje za ukupan rezultat koji su ostvarili tijekom posljednjih 11 godina

Potpredsjednik Atlantic Grupe za financije Zoran Stanković proglašen je u srijedu financijskim direktorom godine u Hrvatskoj, na trećoj dodjeli te nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte. 

Nagrada je dodijeljena u sklopu konferencije "CFO 2018. - CFO budućnosti", a uručio ju je zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik komisije koja je odabrala financijskog direktora godine Bernard Jakelić.

Stanković je kazao kako je iznimno počašćen nagradom za CFO-a godine, koju doživljava kao priznanje za ukupan rezultat koji su ostvarili tijekom posljednjih 11 godina koliko je dio tima Atlantic Grupe te kao priznanje struke za posao koji je u tom razdoblju, a osobito u izazovnoj godini iza njih, napravio Atlanticov financijski tim.

"U spomenutom desetljeću vremena Atlantic se utrostručio u prometu, imali smo niz akvizicija, dokapitalizacije, inicijalnu javnu ponudu, refinanciranja, restrukturiranja, izgradili smo kvalitetan i stabilan tim financijskih stručnjaka iz različitih područja, i nijedan dan nije prošao monotono, zbog čega se profesionalno osjećam iznimno sretnim", rekao je. 

Lani su, dodaje, u vrlo teškom okruženju, uz odličan financijski rezultat prvi put objavili korekciju najavljene profitabilnosti i to na više.

"Godina je zaista, uključujući i rad u okviru koordinacije dobavljača Agrokora u složenom procesu pripreme nagodbe i pregovora o istoj, predstavljala dosadašnji profesionalni vrhunac koji, uz obavezu za još bolji rezultat u budućnosti, vrlo lijepo zaokružuje i današnja nagrada", istaknuo je Stanković.

Lideri financija u Hrvatskoj predviđaju rast BDP-a i smanjenje nezaposlenosti u 2018.

Na konferenciji je predstavljeno i istraživanje o stavovima financijskih direktora u Hrvatskoj i srednjoj Europi, koje je pokazalo kako više od 68 posto njih u Hrvatskoj očekuje rast BDP-a od 2 do 3 posto u ovoj godini.

Također, istraživanje je pokazalo i da 45 posto ispitanika u 2018. godini očekuje smanjenje stope nezaposlenosti.

Istraživanje je provedeno tijekom rujna i listopada 2017. u 12 zemalja srednje i istočne Europe (Hrvatske, Bugarske, Češke, Mađarske, Latvije, Litve, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine).

U pogledu perspektive poslovnog okruženja, lideri financija u Hrvatskoj izrazili su neke bojazni, posebice kada se radi o povećanju troškova. Čak 70 posto ih očekuje povećanje troškova radne snage, a smatraju da će se povisiti i ostali troškovi, npr. prijevoza (62,5 posto), pružanja usluga odnosno proizvodnje (65 posto) te troškova vezanih uz nekretnine (55 posto).

S druge strane, njih 57,5 posto očekuje nepromijenjene administrativne troškove.

Također, njih 45 posto smatra da se trošak kapitala neće mijenjati, a njih više od 90 posto da će stope poreza na dobit i PDV-a ostati iste.

Ispitanici iz srednje i istočne Europe istaknuli su manjak kvalificirane radne snage (53 posto) kao jedan od glavnih rizika s kojima se suočavaju, dok njihovi kolege iz Hrvatske nedostatak radne snage stavili su na drugo mjesto (35 posto), iza pritiska tržišta na smanjenje cijena (50 posto). 

Više od polovice ispitanika iz Hrvatske izrazilo je optimizam vezan uz perspektivu rasta poduzeća - optimizam hrvatskih financijskih direktora glede porasta prihoda porastao je sa 61 posto prošle na 82,5 posto ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije