Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spajanja

Zgombić & Partneri postali dijelom GTI-ja "teškog" 4 mlrd. eura

'storga_nnn_unu_060411'
''
07.04.2011.
u 08:30

- Prvih 10 kompanija iz sektora u 2009. je u RH ostvarilo oko 50 milijuna eura prihoda, a Zgombić & Partneri drže peto mjesto, kaže H. Štorga

Grupa Zgombić & Partneri ovih je dana postala dijelom Grant Thornton Internationala (GTI), jedne od vodećih svjetskih organizacija za usluge financijskog savjetovanja, revizije i računovodstvenih usluga.

Hrvoje Štorga, novi predsjednik uprave Zgombića & Partnera, kaže kako tim vrhunskih stručnjaka Zgombića & Partnera već sedam godina pruža ekspertize u svim područjima poreznog savjetovanja, revizije, knjigovodstva, due dilligencea, procjene trgovačkih društava i poslovnog savjetovanja s velikim uspjehom i na zadovoljstvo brojnih partnera i klijenata, tako da je siguran da će pridruživanjem GTI-ju njihovi proizvodi i usluge biti još bolji.

Na žalost, društva u Hrvatskoj, baš poput onih u svijetu, konzaltingu se okreću tek kad postanu svjesna nemogućnosti provedbe planova vlastitim resursima pa su savjetodavne usluge danas fokusirane uglavnom na optimiranje troškova, učinkovitost procesa i izvrsnost upravljanja, kaže Štorga. Za razliku od GTI-ja, koji najveći dio prihoda ostvaruje u poslovima revizije, hrvatska se tvrtka više profilirala u uslugama poreznog savjetovanja, due dilligencea te procjenama.

Prvih deset kompanija iz sektora u 2009. je u RH imalo prihod oko 50 milijuna eura, po čemu Grant Thornton – Zgombić & Partneri drži peto mjesto, tvrdi Štorga. Isto mjesto, ali u globalnih top 10 s ukupnim prihodima oko 110 milijardi dolara, drži pak GTI s ukupnim prihodom oko 3,7 milijardi dolara.

Štorga ističe kako su najvažnije odrednice Z&P-a, koji je lani ostvario oko 30 mil. kuna prihoda, brz i strateški rast, razvoj na domaćem tržištu i u regiji, najbolja usluga te vrhunski stručnjaci i efikasnost, kojima aktivno planiraju pridonijeti ambiciji GTI grupacije da do 2015. ostvari globalnih 8 milijardi dolara prihoda. To znači da se očekuje njezin daljnji rast i razvoj, kako na lokalnom, hrvatskom tržištu, tako i u regiji.

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:05 30.04.2011.

ova vijest frustrira svih 6000 odvjetnika u Hrvatskoj. kako je taj lik upao u te ekonomske fore i još zaradi 30 milijuna kuna damn na godinu? ok to nije niti trgovačko pravo - lik se kao specijalizira za takeovere i spajanja i čerupanja firmi. Navodno je tako dobar da ga trebaju stranci? da nije to zbog ulaska stranog kapitala na mala vrata na domaće tržište. MA neeeee... osim toga, ova vijest frustrira 6000 djelatnika FINA-e u RH poluprivatizirane poludržavne firme u svim gradovima i mjestima diljem RH - jer oni trebaju raditi te poslove a ne dva fiškala koji sjede u ZG. Nadalje ova vijest frustrira sve knjigovodstvene i slične servise u HR jer ne mogu mati tako krupnu klijentelu. Na spomenemo frustracije marketinških tzv stručnjaka i advisera za konzulting, ekonomskih profesora i dr sci koji drže katedre na 6 ekonomskih fakulteta u ZG. Zgombić ubija u pojam i el presidentea Josipovića - zaradio je 30 komada u godinu dana - ako pametno uloži ne mora više raditi. MORA DA JE PAMETNA JAKO TA EKIPA I DA PUNO RADE kada toliko imaju i znaju. ...treba se ugledati na njih?! usput znam da niti jedan vježbenik kod njih nije izdržao dulje od 6 mjeseci jer imaju radno vrijeme do ponoći ali...

UK
Ugo Kajvez
09:18 07.04.2011.

\" .......... kaže kako tim vrhunskih stručnjaka Zgombića & Partnera već sedam godina pruža ekspertize u svim područjima poreznog savjetovanja, revizije, knjigovodstva, due dilligencea, procjene trgovačkih društava i poslovnog savjetovanja s velikim uspjehom ..... \" ---------------------------------------- . Ovo mi je najbolje \"s velikim uspjehom\" ................ 7 godina već dobro posluju, hmm, valjda živimo u raju i svi smo bogati, nema siromašnih, nema dužničkog ropstva, sva djeca imaju sve što im treba, itd, itd ............ ma ziher mi živimo u uspješnoj državi samo valjda to neznamo ili nismo svijesni toga. ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije