Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvonimir Mršić:

'Želimo postati globalna tvrtka pa ulažemo u razvoj vlastitih kadrova'

podravka (1)
Foto: PIXSELL
1/8
12.10.2013.
u 14:04

Glavni cilj konferencije bio je promoviranje izvrsnosti i inovativnosti u korištenju novih tehnologija u korporativnom okruženju

U sjedištu koprivničke prehrambene kompanije Podravke jučer je održana druga po redu međunarodna konferencija “Znanje u fokusu” o e-učenju u poslovnom okruženju. Na konferenciji su sudjelovali brojni stručnjaci iz Hrvatske i Francuske, Izraela, Velike Britanije i Poljske, a održano je niz predavanja i radionica. Konferencija je namijenjena menadžerima iz područja ljudskih resursa, organizatorima i voditeljima edukacije u organizacijama, voditeljima e-learning projekata u organizacijama, menadžerima i stručnjacima iz područja upravljanja znanjem, IT stručnjacima koji rade na podršci upravljanju znanjem, kao i svima zainteresiranima koji se na bilo koji način bave e-learningom u svojim organizacijama. Predavanja su održali i šef Podravkine uprave, ujedno i domaćin konferencije, Zvonimir Mršić i glavni čovjek Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić.

- Podravka još nije planetarna, globalna kompanija, što želimo da postane jer samo takve kompanije u budućnosti imaju izglede da budu dovoljno uspješne, ali je multinacionalna, imamo predstavništva u 19 zemalja. Valja istaknuti da su nam konkurenti u svim tim zemljama globalne kompanije. Temelj rasta Podravke je učenje i razvoj i zato ulažemo značajna sredstava u razvoj vlastitih kadrova – istaknuo je Mršić, dodavši da su, među ostalim, pokrenuli vlastiti interni program dijeljenja znanja među zaposlenicima. Mudrinić je održao prezentaciju na temu Znanje-resurs koji se ne troši.

Svoje obraćanje zaključio je riječima kako je danas za postizanje snažnije konkurentnosti ključno pronaći, preuzeti i primijeniti znanje iz bilo kojeg teritorijalnog područja što je zapravo informatizacija i omogućila uklanjanjem prostornih barijera u transferu znanja. Glavni cilj konferencije bio je promoviranje izvrsnosti i inovativnosti u korištenju novih tehnologija u korporativnom okruženju. Brojni sudionici upoznali su se s konceptom e-learninga, trendovima, mogućnostima korištenja te njegovim prednostima i nedostacima.

Veliki interes sudionika izazvala je i panel rasprava u kojoj su sudjelovali Predrag Pale sa zagrebačkog Fakulteta elektronike i računarstva, Marin Mlinarić iz Philip Morrisa, Zoran Jančić iz Algebre, Tomislav Bišćan iz Cognite te Snježana Šlabek i Ivan Bedi iz Podravke. Panelom, kojim je moderirao Marko Rakar, zainteresirani su imali priliku riješiti svoje nedoumice oko mogućnosti e-learninga i to u direktnom kontaktu sa stručnjacima koji imaju bogato iskustvo implementiranja i primjene e-learninga u manjim i većim tvrtkama. Na konferenciji je premijerno korišteno AuResS (Audience Response System) programsko rješenje kojim su svi sudionici konferencije mogli odgovarati na pitanja predavača, odnosno putem svojih mobilnih telefona postavljati tekstualna pitanja ili sudjelovati u takozvanom “brainstormingu”.

U uvodnom dijelu konferencije dodijenjene su i stipendije Zaklade “prof. Zlata Bartl”. Dobili su ih Antonija Bralić, studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu, i Goran Popović sa zagrebačkog FER-a. Njihovi e-learning radovi ocijenjeni su najboljima, a za nagradu im je pripalo po 17.500 kuna. Po 5000 kuna za kvalitetne radove i doprinos konferenciji dobili su i studenti Petra Zorić, Iva Ivanković, Leopold Tikvić i Leona Kadijević. Novac za stipendije osiguran je iz kotizacija brojnih sudionika konferencije. Svim nagrađenim studentima dodijeljeni su mentori pod čijim će vodstvom realizirati svoj koncept te ga prezentirati na trećoj e-learning konferenciji u Podravki koja će se održati iduće godine.

>> Sastali se Todorić i Mršić, čelnici Agrokora i Podravke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije