Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imenovanje

Žekić: Uskoro možemo očekivati jakog srbijanskog investitora

'28.10.2010, Kino Europa, Zagreb - Dodjela Grand Prix nagrada Hrvatske udruge za oglasavanje u javnosti. Drenislav Zekic. Photo: Sinisa Kanizaj/PIXSELL'
'Sinisa Kanizaj/PIXSELL'
26.03.2012.
u 08:00

U travnju se otvara predstavništvo Privredne komore Srbije u Zagrebu, a srbijanski poduzetnici već zovu i traže savjete

Drenislav Žekić, bivši Podravkin menadžer, a danas vlasnik PR agencije, početkom prošloga tjedna i službeno je imenovan direktorom predstavništva Privredne komore Srbije (PKS) u Zagrebu, piše Poslovni dnevnik. Predstavništvo će najvjerojatnije biti otvoreno tijekom travnja, a u njemu će uza Žekića, koji ima dvogodišnji mandat, raditi još troje djelatnika, od kojih će jedan biti savjetnik iz PKS-a. Iako ured još ne radi, Žekić kaže da ga već zovu poduzetnici iz Srbije.

– Napokon su sazreli uvjeti da se otvori nova stranica u ekonomskim odnosima između Hrvatske i Srbije. Hrvatska dogodine postaje članica EU, što znači da srpski investitori ulaskom u Hrvatsku zapravo dolaze na tržište EU. Za Hrvatsku će nakon ulaska u EU neko vrijeme zbog izlaska iz CEFTA-e biti otežani uvjeti poslovanja. A ako se dogovore zajednički nastupi gospodarstvenika dviju država, imate otvoreno tržište Rusije, kao i prema dijelu arapskoga svijeta. To su sve poslovne šanse koje hrvatska privreda može imati u sinergiji sa srpskom – ističe Žekić. Na pitanje može li se uskoro očekivati dolazak jednoga jakog srpskog poduzetnika u Hrvatsku, poput Ivice Todorića, vlasnika Agrokora, u Srbiji, Žekić kaže:

– Mislim da može.

Optimist je i poručuje da zajedničkim djelovanjem dvije privrede mogu osigurati bolji nastup na trećim tržištima.

Komentara 5

CH
chemica
09:33 26.03.2012.

Nemamo dovoljno njofrinih tajkuna pa nam sada dolaze i Slobini?

CR
crnaguja1950
11:54 26.03.2012.

ne hvala,ostanite u svrbiji,dosta nam je vašeg načina poimanja bratstva i jedinstva

OB
-obrisani-
13:22 26.03.2012.

Trebamo vas kao čir na želucu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije