Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"novine" u zakonu

Zbog uštede i obitelji čak trećina Hrvata želi raditi od kuće

'unutrasnja...Zagreb...12.05.2009.    redakcija, pc, kompjuter, internet, WolframAlpha,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
25.09.2012.
u 16:53

Uštede su za poslodavca veće jer ne mora osiguravati radno mjesto u fizičkom smislu pa izostaju i svi troškovi režija, namještaja, lokacije, naglašavaju ispitanici

Čak 33 posto Hrvata, pokazalo je istraživanje portala Moj Posao, željelo bi raditi od kuće jer smatraju da radom od kuće štede.

– Zašto ne? Uštedjeli bismo više na hrani, gorivu i vremenu putovanja do posla i natrag – komentirao je jedan od ispitanika, a drugi je dodao kako smatra da se puno posla može odraditi na računalu i e-mailom.

– Uštede su za poslodavca veće jer ne mora osiguravati radno mjesto u fizičkom smislu pa tu izostaju i svi troškovi režija, namještaja, lokacije – naglasio je.

Istraživanje je provedeno nakon najava ministra rada Miranda Mrsića o izmjenama Zakona o radu koje bi trebale zaživjeti u drugoj polovici sljedeće godine, a u istraživanju je sudjelovalo 600 ispitanika.

Kao dodatnu prednost rada od kuće ispitanici navode i bolju koncentraciju u miru vlastitog doma te više vremena za obitelj, posebno kada su u pitanju majke.

– Kada su djeca, na primjer, bolesna, mogu biti kod kuće s njima i raditi posao. Dobit za majku, dijete i poslodavca – komentirala je jedna ispitanica.

Od ostalih "novina" Zakona o radu 29 posto ispitanika podržava zapošljavanje na pola radnog vremena. Jedinstveni ugovor o radu korisnim smatra 17 posto ispitanika koji u tome prvenstveno vide priliku za jednakost jer se "ne bi osjećali degradirano kao s ugovorom na određeno vrijeme".

>>Part-time posao moguć i po ovom Zakonu o radu

Zabrinjavajuće je što čak 15 posto ispitanika ne zna ništa o novom Zakonu o radu, ali smatra da "sigurno neće biti pisan u korist radnika". Zapošljavanje umirovljenika korisnom mjerom smatra 6 posto ispitanika koji ističu da je znatan broj umirovljenika radno sposoban.

Ključne riječi

Komentara 3

OS
osica
17:04 25.09.2012.

možemo raditi i na poslu i doma -no za koga -si romašni sve manje traže i proizvode i usluge.

Avatar flegmatik
flegmatik
18:46 25.09.2012.

Ne znaju sto cine. Probao sam. Osjecao sam se uzasno usamljeno.

TH
thekurcula
22:58 25.09.2012.

Evo opet!!! Ne radi se od kuće,nego kod kuće! Od kuće se odlazi, pa joj se vraća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije