Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škverovi

Zbog nesigurnosti među radnicima škverova mogući i nemiri

'15.07.2010.,Split - skver splitsko brodogradiliste reportaza za vecernji paklene vrucine u skveru Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
01.09.2010.
u 13:40

Među radnicima škverova razina nesigurnosti i neizvjesnosti prijeti nemirima, zbog čega sindikati koji djeluju u brodogradnji traže hitan sastanak s predsjednicom Vlade Jadranke Kosor.

- Aktualni trenutak hrvatske brodogradnje zbog pomanjkanja potpunih i vjerodostojnih informacija u krugovima radnika i njihovih predstavnika rezultira sumnjama, strahovima i prijeporima koji nikome nisu u interesu.

U uvjetima neizvjesnog ishoda privatizacije škverova, pri čemu za Uljanik i Kraljevicu nije pristigla nijedna ponuda, razina nesigurnosti među radnicima prijeti neželjenim socijalnim problemima unutar lokalnih zajednica čiji ekonomski život uvelike ovisi o opstojnosti brodograđevne djelatnosti.

Nedostatak transparentnih planova poslovanja i restrukturiranja brodogradilišta pritom nimalo ne pogoduje opisanom stanju, kao i nejasne i ponekad proturječne izjave nižerangiranih Vladinih dužnosnika. Inzistiramo na iznošenju jasnog i nedvosmislenog stava Vlade pa tražimo da što prije organizirate sastanak na kojem biste imali priliku otkloniti navedene sumnje i prijepore - piše u otvorenom pismu Ozrena Matijaševića, predsjednika Hrvatske udruge sindikata, upućenom premijerki.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:54 01.09.2010.

Dajte škverani, idite doma. Tražite neki drugi posao kao i svi drugi ljudi. Izmuzli ste silne milijarde od države i još bi nastavljali sa tim glupostima.

AN
Antiflašist
15:05 01.09.2010.

U ovom trenutku banke drze 5 milijardi jamstava koje ce napalaiti od drzave jer skverovi koji su ih uzeli ne mogu vratiti. Daklem, treba im dati jos jedno 5 milijardi koje ce opet pokriti poreski obveznici a onda jos pokriti jedno par milijradi duga koje ce jos napraviti. Dosta je vise ucjena, dijelite sudbinu svih ostalih.

BI
bigboii
16:22 01.09.2010.

Škverovi nam stoje jako loše, ali sumnjam da će radnici išta postići nekim štrajkom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije