Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusi stornirali

Zbog Krima, Županjci proizvode manje kombajna

Kombajni Županja
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
31.03.2014.
u 13:14

Rusi su stornirali narudžbu 70-ak kombajna, pa će iz tvornice Same Deutz Fahr Žetelice otići 230 umjesto planiranih 300 strojeva. Zbog toga će od 1. travnja i više od polovice radnika koji su bili na određeno biti otpušteno, a od 1. svibnja radit će samo stalno zaposleni

Napetosti na rusko-ukrajinskoj granici odrazile su se i na proizvodnju kombajna u uspješnoj županjskoj tvornici Same Deutz Fahr Žetelice.

Naime, tvrtka je smanjila proizvodnju za 20 posto i do ljeta i početka žetve, kada je završetak sezone, proizvest će 230 umjesto planiranih 300 kombajna. Proizvodnja je smanjena poglavito stoga što su ruski kupci stornirali narudžbu 70-tak kombajna koji su se u Rusiji pokazali jako dobrima, pa su Županjci očekivali povećanje narudžbi.

Tehnički direktor županjske tvornice kombajna koja gotovo cijelu proizvodnju izvozi, Damir Kobaš kaže kako od 1. travnja više od polovici radnika primljenih na određeno vrijeme, ugovori neće biti produženi, a od 1. svibnja ostat će samo stalno zaposleni radnici uz, moguće, nekoliko zavarivača.

No, nadaju se kako kriza zbog Krima neće dugo trajati i da će Same Deutz Fahr Žetelice, već na jesen kada kreće nova proizvodna sezona, nastaviti dosadašnju proizvodnju, ako ne i povećanu zbog novih ruskih narudžbi.

>>Kombajni iz Županje na poljima Njemačke, Rusije

Komentara 1

Avatar abcd
abcd
14:18 31.03.2014.

Bravo zoki, bravo vesna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije