Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burze

Zbog loših vijesti iz Amerike tonu azijske burze

burza japanska
arhiva VL
04.03.2010.
u 08:33

Dionice na azijskim burzama povele su se za Wall Streetom gdje su također zabilježeni minusi jer su investitori zabrinuti zbog vijesti o sporom oporavku američkog gospodarstva.

Potonule su jutros dionice na azijskim burzama. Odraz je to nezadovoljstva investitora koje nimalo nisu utješile vijesti iz SAD-a jer nema riječi o ubrzavanju oporavka tog  najvećeg svjetskog gospodarstva.

Na tokijskoj je burzi indeks Nikkei tako pao nešto više od jedan posto, a za njim nisu zaostajale ni dionice u Šangaju. Tonuli su jučer i indeksi u Južnoj Koreji, Hong Kongu, Singapuru i Indiji, prenose portali, i to između 0,2 i 0,5 posto.

Azijske su se burze jutros povele za Wall Streetom gdje su dionice također pale jer zasad nema naznaka da će američko gospodarstvo ubrzati oporavak. U Americi se, naime, prema podacima njihove narodne banke gospodarska aktivnost popravlja u devet od 12 regija, ali nedovoljnom brzinom.

 

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije