Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište kapitala

Zbog izbora u SAD-u sve svjetske burze u padu

Clinton Trump
Reuters/PIXSELL
07.11.2016.
u 07:00

Veću opasnost tržište vidi od Trumpa zbog nesigurnosti po pitanju vanjske, unutarnje i gospodarske politike

Zbog neizvjesnosti oko američkih predsjedničkih izbora, svjetske su burze prošli tjedan loše reagirale.

Tako je američki S&P 500 padao devet dana zaredom, što nije zabilježeno još od 1980. godine, a pad je bio 1,9 posto. Isti trend pada imao je i na Wall Streetu indeks Nasdaq koji je skliznuo 2,8 posto, a Dow Jones 1,5 posto. Kako pišu strani mediji, tržište preferira Clinton jer je smatra političarkom koja održava status quo, a pobjeda Trumpa mogla bi, kažu, izazvati nesigurnost u vanjskoj, unutarnjoj i gospodarskoj politici.

Dodatni je oprez na tržištu i zbog mogućeg povećanja kamata od FED-a sljedeći mjesec, a s obzirom na stabilan rast gospodarstva. I europske burze bile su prošli tjedan u padu, pa je tako frankfurtski DAX pao 4,2 posto, londonski FTSE 4,4 posto, pariški CAC 3,8 posto. Na Tokijskoj burzi indeks Nikkei pao je 3,1 posto.     

>>FBI završio istragu o e-mailovima Hillary Clinton!

>>SAD dva dana pred izbore ide na Raku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije