Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum dviju kompanija

Završen spor između Atlantic Grupe i Podravke oko Lerovite

Atlantic Grupa
arhiva vl
17.12.2009.
u 14:05

Kompanije su sporazumno na obostrano zadovoljstvo riješile spor vezan uz distribuciju Lerovite, vitaminskog granulata sličnog Cedeviti u 15-gramskom pakiranju namijenjenom kanalu HoReCa, priopćeno je danas iz Podravke.

Atlantic Grupa i Podravka sporazumno su na obostrano zadovoljstvo riješile spor vezan uz distribuciju Lerovite, vitaminskog granulata sličnog Cedeviti u 15-gramskom pakiranju namijenjenom kanalu HoReCa, priopćeno je danas iz Podravke.

Kompanije su, tvrdi se, istovremeno postigle i sporazum kojim rješavaju ranije otvorena pitanja zaštite žigova pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo.

Podsjetimo, Podravka je početkom travnja posredstvom Gastro Grupe počela distribuciju Lerovite u kanalu HoReCa. Time je stvorena konkurencija Cedeviti, koja je do tada bila jedini takav proizvod na domaćem tržištu. Iz uprave Atlantic grupe optuživali su da će kopiranjem vizualnog identiteta njihove 15 gramske Cedevite Podravka dovesti u zabludu potrošače iskorištavajući ugled koji Cedevita ima na tržištu. Lerovita, tvrdili su, ima ista slova, izraz 9 vitamina, iste nijanse boja i koristi dijelove zaštićenog žiga, zbog čega se i špekuliralo da će Atlantic tužiti Podravku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije