Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Žanina Žigo prešla iz TDR-a u Dalmacijacement

man-kar-txt.jpg
import
22.05.2006.
u 12:22

Žanina Žigo imenovana je prošli tjedan menadžericom za korporativne komunikacije CEMEX Dalmacijacementa.

Posljednjih pet godina provela je u Tvornici duhana Zadar na mjestu menadžerice za korporativne i zakonodavne poslove. Prije toga radila je u korporativnim komunikacijama Lure, a u Shellu i Podravci stekla je iskustvo u marketinškim i prodajnim poslovima. Predaje korporativne komunikacije i krizno komuniciranje na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. U Dalmacijacementu zamijenit će Moranu Mratović, koja prelazi na mjesto menadžerice za razvojne projekte. Marina Majić, izvršna direktorica projekata u Spona komunikacijama, prelazi u tvrtku Valamar hoteli i ljetovališta. Ondje će preuzeti mjesto specijalista za odnose s javnošću.

Predsjednikom Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava HGK imenovan je Dubravko Štimac, predsjednik Uprave PBZ Croatia osiguranja. Također će i predstavljati udruženja u Savjetu HANFA-a. Karijeru je počeo u Zagrebačkoj tvornici papira, a potom prešao u grupu Privredne banke Zagreb, najprije u PBZ Investholding, a potom i u PBZ.

Novi je predsjednik Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK Hrvoje Fajdetić, predsjednik Uprave Raiffeisen Investa. Zamijenit će Pierrea Mateka, predsjednika Uprave ZB Investa, koji će predstavljati udruženje u Savjetu HANFA-e.

Fajdetić je diplomirao ekonomiju, završio je prestižni CFA program te stekao pravo na korištenje titule Chartered Financial Analyst. Položio je i ispite za brokera, investicijskog savjetnika te ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava. Karijeru je počeo 1996. u Zagrebačkoj banci. Pierre Matek diplomirao je ekonomiju u Zagrebu, a potom magistrirao međunarodne financije na Sveučilištu Louis Pasteur u Strasbourgu. Karijeru je počeo u HNB-u.

Predstavnik lizing društava HGK u Savjetu HANFA-e je Mirsad Latović, izvršni direktor računovodstva i administrativno-operativnog sektora Locat leasinga Croatia, a predstavnik Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima je Ivan Tadin, predsjednika Uprave HITA vrijednosnica.


DOBITNIK: Vinko Grubišić

Najava američkog filmskog diva Fortitude Entertainment Group o gradnji golemog filmskog studija u suradnji s Jadran filmom donosi nadu da će se barem koja mrvica iz prebogate filmske industrije sliti i u Hrvatsku. Jadran film i američki partner projekt će ostvariti kroz tvrtku Fortitude Jadran u obliku zajedničkog ulaganja. Čeka se priljev filmskih projekata.


GUBITNIK: Darko Marinac

Podravkini su rezultati razočarali; dobit joj je lani pala 15,4 posto. To je cijena primjene novih knjigovodstvenih standarda i rezerviranja 37 milijuna kuna za potencijalni Belupov gubitak spora protiv slovenske Avene. Rezervacija je golema, posebno u kontekstu cjelogodišnje dobiti koja je iznosila 62,6 milijuna kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije