Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan potrošača

ZABA-i se klijenti najviše žale zbog bankomata

bankomat,portal
Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik/PIXSELL
16.03.2013.
u 10:00

Istraživanje GfK: 
Ispitano je 3500 građana, a najmanje su se žalili zbog kredita i štednje

Svjetski je dan zaštite potrošača, a prema istraživanju GfK o povjerenju, građani bankama vjeruju puno više nego Vladi i Saboru. Građani najviše vjeruju ljudima s kojima se druže, a zanimljivo, na listi povjerenja bok uz bok bore se Crkva, vojska i banke. Iako vjeruju bankama, građani ujedno imaju i mnogo prigovora na njihov rad.

Zagrebačka banka koja je radila istraživanje na 3500 klijenata istaknula je da se 81 posto prigovora koje su joj uputili klijenti u prošloj godini tiče tehničkih problema. Ukupno je tijekom godine primljeno 29.785 prigovora, a oko 9660 njih odnosilo se na tehničke kvarove na bankomatima. U banci ističu da imaju mrežu od 800 bankomata pa je očekivano da će se na nekom od njih pojaviti kvar ili nedostatak tonera i novca.

Oko 4000 je prigovora i na poslovanje s tekućim računima, a uglavnom se odnose na odobrene minuse, uplata plaće s krivim šiframa ili naplati naknada. Najmanji broj prigovora stiže zbog kredita ili štednje, kažu u Zagrebačkoj banci, u kojoj su se pohvalili da se problem rješava prosječno u roku od 1,8 dana. A velika je vjerojatnost da su prigovori stizali i zbog zatvaranja računa nakon likvidacije tvrtki jer neki klijenti nisu ni znali da im je tvrtka u fazi gašenja.

U Zagrebačkoj banci ističu da 100-tinjak računa od nekoliko tisuća koje su morali ugasiti nisu zatvarali dok je na njima bio novac. Unutar godinu dana broj prigovora smanjen je sedam posto, a zadovoljstvo klijenata riješenim prigovorom poraslo je sa 88 na 92 boda.

U banci ističu da je zadovoljstvo klijenata ključno od pet mjerila za uspjeh zaposlenika banke, a istraživanje koje je proveo TNS Milano pokazalo je da je klijentima banaka najvažniji osobni bankar, potom stabilnost banke, a tek na peto mjesto smještaju cijenu usluge.

Banka je najavila i veliku rekonstrukciju u sklopu mreže poslovnica. Tako će poslovnica na Trgu bana Jelačića do 2014. biti potpuno redizajnirana.

– Poslovnica je počela 
rad 1914. pa ćemo novim izgledom obilježiti sto godina bankarstva u ovoj monumentalnoj zgradi – istaknuto je u Zagrebačkoj banci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije