Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dm

Za posao u DM-u svakog dana u prosjeku 15 molbi

dm
Petar Glebov/Pixsell
21.10.2010.
u 15:35

Devet od deset najprodavanijih proizvoda u DM-u su vlastite robne marke, čija je prodaja u 2009./2010. rasla 11,9 posto.

I u recesiji DM nastavlja stalan rast u Hrvatskoj. U poslovnoj 2009./2010., koja za tu tvrtku završava u rujnu, ostvaren je promet veći od 1,84 milijarde kuna (s PDV-om!) ili 2,11 % više nego lani. Udio na hrvatskom drogerijskom tržištu već je 24,9 %, a dnevni prosjek od čak 69.900 kupaca viši je gotovo 10 % nego lani, kazao je direktor DM-a Mirko Mrakužić.

Konačni rezultati neto dobiti DM-a još nisu gotovi, no računa se s oko 95 milijuna kuna ili 10-ak mil. kuna manje nego lani. Proteklu godinu obilježile su 63,8 milijuna kuna vrijedne investicije, od kojih velik dio u novi distributivni centar i 11 novih prodavaonica, čiji će se broj sa sadašnjih 128 i u idućoj godini povećavati te obnavljati stare prodavaonice uz otvaranje stotinjak novih radnih mjesta. U ovoj je pak godini zaposleno 80 novih radnika, čime se, unatoč recesiji i nepovoljnim uvjetima za poslodavce u Hrvatskoj, broj zaposlenih u DM-u povećao na 1103.

Prodaje proizvoda vlastite robne marke u poslovnoj je godini 2009./2010. porasla 11,9 posto u odnosu na 2008./2009. Čak devet od deset najprodavanijih proizvoda  upravo su proizvodi iz te linije. Istodobno, indeks prodajnih cijena ove je godine u DM-u manji 1,77 posto što, tvrde u DM-u, dokazuje da su kupci prepoznali i pogodnost "trajno dobre cijene" kojom se kupcima nude zajamčene povoljne cijene proizvoda najmanje četiri mjeseca.

U vezi s ulaskom Bipe u RH Mrakužić se našalio rekavši  kako za sve tržišne takmace ima dovoljno mjesta – i dovoljno sunca, zaštite li se DM-ovim kremama za sunčanje. Na upit koliko će na poslovanje DM-a utjecati činjenica što se vlasnik i osnivač DM-a Götz Werner odrekao svog bogatstva i cjelokupan udio u vlasništvu ostavio dobrotvornoj fundaciji, Mrakužić se pak našalio kako su u DM-u konstatirali kako su jako zadovoljni što u njemu rade, a nisu njegova djeca.

- To govori o njegovoj životnoj filozofiji, a što se tiče promjena u DM-u, ništa se nije promijenilo, ni u upravljanju tvrtkom ni u filozofiji prema kupcima - kazao je.

Najpoželjniji poslodavac već treću godinu zaredom, s prosječnom plaćom od 8047 kuna, dnevno zaprima 15-ak molbi za posao, a pozitivnoj slici u javnosti sigurno doprinose i brojne pogodnosti, poput mogućnosti skraćenog i kliznog radnog vremena, stimulacije zaposlenika trinaestom i četrnaestom isplatom u visini bruto plaće, poklon-bonom vrijednim 3000 kn svakoj rođenoj bebi. Prema istraživanju agencije Ipsos Puls provedenom tijekom listopada, DM je prvi izbor za kupnju kozmetike i zdrave hrane sa stopostotnom prepoznatljivošću među ispitanicima.

Društveno odgovorna tvrtka protekle je godine partnerskom suradnjom s kulturnim, zdravstvenim, obrazovnim i civilnim ustanovama predala 180 donacija u šezdesetak hrvatskih gradova. U tijeku je kampanja "Sve za nju" kojom se prikupljaju donacije namijenjene radu Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka, a prikuplja se i novčani iznos kojim će se nabaviti prvi tandemski spektrometar masa u Hrvatskoj - dijagnostički uređaj koji kod novorođenčadi otkriva oko 50 različitih nasljednih mataboličkih bolesti.

Komentara 1

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
19:25 22.10.2010.

Jedna od rijetkih tvrtki u RH koja radnike pošteno plaća. Eto šta je Hrvatska, najbolji poslodavci su stranci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije