Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARIJERE

Wolfgang Peter odlazi u upravu Hypo Alpe-Adria Internationala

man-peter-txt.jpg
import
08.08.2006.
u 19:00

Donedavni predsjednik uprave Splitske banke Wolfgang Peter, koji je prelaskom banke u francuske ruke to mjesto prepustio Pierreu Boursotu, prelazi u austrijski Hypo Alpe-Adria International. Premda je Peter privremeno ostao u upravi Splitske banke, njegov je transfer u upravu Hypa, koji je doživio velike promjene na čelnim mjestima, najavljen za jesen.

Predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria Internationala Wolfgang Kulterer i njegov zamjenik Günter Striedinger podnijeli su ostavke na mjesta u upravi. Kulterer će preuzeti vođenje Nadzornog odbora banke, dok je Striedinger napušta da bi se okušao kao privatni poduzetnik. Upravu će od listopada preuzeti Siegfried Grigg, koji je trenutačno zamjenik predsjednika uprave Grawea, dok će ostali članovi uprave, u kojoj je ostao Thomas Morgl, biti imenovani na jesen. Uz Petera, koji će biti zadužen za upravljanje rizicima, kontroling i računovodstvo, dodatni član uprave za sektor riznice i tržište kapitala postat će i Paul Kocher.

Đuro Mišanović novi je direktor Zdenke, umjesto Damira Lujanca koji je odstupio na vlastiti zahtjev. Mišanović je dosad bio pomoćnik direktora za proizvodnju, a u tvrtku je došao 1983. godine. Po zanimanju je magistar biotehnologije.

Hrvatski ured tvrtke Cisco Systems zaposlio je tri nova menadžera: Ivicu Ostojića, Ratka Slošića i Hrvoja Bunjačkog. Ostojić će obavljati konzultantske poslove vezane uz informatičku sigurnost na području središnje i istočne Europe, Slošić postaje menadžer za pružatelje usluga, dok će Bunjački voditi prodaju Cisco rješenja. Ostojić je diplomirao građevinu te radio u Ministarstvu razvoja i obnove kao voditelj odjela za multilateralnu i bilateralnu kooperaciju. Potom je bio savjetnik glavnog tajnika Sabora. Radio je i u Globalnetu i IBM-u. Magistrirao je sigurnosni menadžment u IT-ju. Ratko Slošić diplomirao je elektrotehniku i računarstvo te radio u Ericsson Nikoli Tesli kao programer softvera i test-inženjer. U Siemensu je bio voditelj odjela za tehničku podršku GSM operatera i fiksnih mreža, a potom i menadžer za ključne korisnike u marketingu.

Hrvoje Bunjački radio je kao tehnički direktor u tvrtki Mrežne tehnologije Verso, a na novu dužnost dolazi iz tvrtke Cisco Systems Belgium, gdje je bio dio tima za tehničku podršku globalnim partnerima i korisnicima. Diplomirao je elektrotehniku i računarstvo. Kasimir Reimann, novi art direktor Styrijina časopisa za muškarce Wiener, dobio je prestižnu nagradu Red dot design award. To mu nije prvo priznanje s obzirom na to da je već osvojio Joseph Binder Award i iF concept award communication 2006.


Dobitnik: Sandi Šola

Karlovačka banka u prvom je polugodištu utržila 4,3 milijuna kuna dobiti, čak 86,5 posto više nego u istom razdoblju lani. Uprava kaže da je za dobre rezultate zaslužno ponajprije smanjenje općih i administrativnih troškova. Rashode je banka smanjila 13 posto, dok je kamatne prihode povećala 23 posto, od toga kamatne prihode od poduzeća za gotovo 55 posto.


Gubitnik: Đuro Gavrilović

Mesni “kralj” Đuro Gavrilović izgubio je na Trgovačkom sudu u Zagrebu bitku protiv Zagrebačke banke, od koje je tražio 30 milijuna eura, koliko je tvrdio da vrijede osnivačke dionice Zabe. Sud je ustvrdio kako Gavrilović nije dokazao da su dionice Zabe prenesene na tri tvrtke iz nekadašnjeg SOUR-a Gavrilović vlasnik kojega je poslije postao Đuro Gavrilović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije