Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ KRIZI

Wiener osiguranje VIG u 2020. ostvarilo 49 milijuna kuna bruto dobiti

Wiener osiguranje
24.03.2021.
u 10:09

Osiguravatelj je izbio na prvo mjesto po prodaji životnih osiguranja; premija im je u osiguranju života pala 4,3 posto, tržištu 13,6 posto. Ukupna premija rasla je 5,7 posto

Wiener osiguranje VIG zabilježilo je u 2020. godini zaračunatu bruto premiju od 973 milijuna kuna, s rastom od 5,7 posto na godišnjoj razini te ostvarilo bruto dobit u iznosu od 49 milijuna kuna. Prvi put izbili su na prvo mjesto po prodaji životnih osiguranja.

Na kraju prošle godine imali su ukupan tržišni udio od 9,7 posto, s čime se pozicioniraju na četvrto mjesto po premijskom prihodu među osiguravateljima, a u veljači 2021. premašili su udio od deset posto. Petogodišnji im je plan doći do 12 posto tržišta. U segmentu životnih osiguranja imali su premijski pad od 4,3 posto, dok je istodobno tržište palo čak 13,6 posto. U segmentu neživotnih osiguranja osiguravatelj bilježi rast premije od 20,1 posto u odnosu na prethodnu godinu, što predstavlja najveći rast na tržištu. Najveći udio u ukupnoj premiji imaju im životna osiguranja (53,6 posto), dok je udio osiguranja motornih vozila 18,1 posto.

- Strategija nam je povećati udio neživotnih osiguranja u odnosu na životna bliže omjeru od 60-ak posto u korist neživota – najavila je predsjednica uprave Wiener osiguranja Jasminka Horvat Martinović.

Društvo će u 2021. biti usmjereno na digitalizaciju, s fokusom na strateške inicijative vezane uz dobrovoljno zdravstveno osiguranje, višekratna životna osiguranja, korporativna osiguranja i osiguranja za male i srednje poduzetnike.

- Nakon jedne zaista izazovne i zahtjevne godine, veliko mi je zadovoljstvo što smo unatoč krizi ostvarili rast ukupne premije te postali lider na tržištu u segmentu životnih osiguranja. Unatoč svemu kroz čitavu 2020. zapošljavali smo nove ljude i dodatno jačali internu prodajnu mrežu. U 2021. planiramo daljnji razvoj i osnaživanje interne prodajne mreže, kao i uspješne poslovne suradnje s vanjskim partnerima - brokerima, agencijama i strateškim partnerom Erste bankom – istaknula je predsjednica uprave.

Prema preliminarnim rezultatima, njihova matična kuća Vienna Insurance Group bilježi dobit prije oporezivanja od 346 milijuna eura u 2020. i najavljuje isplatu dividende od 75 centi po dionici. Iznos ukupne premije iznosi im 10,43 milijarde eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije