Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč uredbi

Vujanović: Borovo rasprodaje imovinu somborskog Borelija

'19.02.2009., Vukovar - Trgovina Borovo. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
14.12.2011.
u 12:50

Borelijev direktor tvrdi da bi se dvije tvrtke trebale dogovoriti o razgraničenju imovine, što hrvatska tvrtka odbija

Hrvatsko poduzeće Borovo prodaje lokale Tvornice obuće Boreli iz Sombora širom Srbije unatoč Uredbi o zaštiti imovine dijelova poduzeća iz bivših republika SFRJ, piše beogradski Press dodajući da uredba predviđa da se Borovo i Boreli dogovore o razgraničenju imovine, što hrvatska tvrtka odbija tvrdeći da je vlasnica somborske tvornice.

Rok za dogovor prema uredbi koja je prihvaćena prije tri godine stalno je prolongiran za po šest mjeseci, najnoviji je 31. ožujak 2012. i za to vrijeme Borovo je prodalo 28 trgovina Borelija, a u tome je, kako tvrdi direktor Borelija Mirko Vujanović, sudjelovao i skupštinski zastupnik Boško Ristić koji je pravni zastupnik Borova u Srbiji.

– Zahtijevamo da se uredba dopuni zabranom prodaje Borelijevih objekata dok se ne potpiše bilateralni ugovor o provođenju Sporazuma o sukcesiji s Hrvatskom. Rješenje za Boreli postoji i ono je vrlo jednostavno. Potrebno je samo utvrditi udjele Borova, Borelija i države u kapitalu, da Ministarstvo gospodarstva i Agencija za privatizaciju donesu program restrukturiranja somborske tvornice i da se ona privatizira. Javio se ozbiljan kupac, ali on traži čiste imovinsko-pravne odnose – tvrdi Vujanović dodajući da su lokali diljem Srbije prodani ispod cijene "tri do pet puta od procijenjene vrijednosti".

Sindikalist Borelija Stipan Egzeta najavljuje prosvjede ispred sjedišta srbijanske vlade jer ona "ne čini ništa da se ta otimačina spriječi".

Komentara 2

ZE
zelja12
00:20 15.12.2011.

ako hrvatske firme ne mogu doci do svoje imovine , treba je sto prije rasprodati , koliko je hrvatske imovine propalo u srbiji , gdje su posteni srbi pa da posteno i vrate, baravo borovo dosta te igre i vuce za nos , sad kad se prodaje protestira se . Tipicna srpska politika ukrasti i opljckati , od 1918. god.

PR
prepri43
09:57 15.12.2011.

A naš Ivo bi opet tamo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije