Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nelikvidnost tržišta

Vindija kasni s plaćanjem svojih kooperanata

mlijeko
Arhiv VL
14.06.2010.
u 19:30

Sve dospjele obveze rješavamo u skladu s dnevno raspoloživim sredstvima. No rokovi plaćanja produljili su se zbog nelikvidnosti na tržištu, zbog čega snažno podupiru sve mjere Vlade usmjerene na rješavanje tog problema, kažu u Vindiji.

Iako se čini prilično vitalnom i u krizi – nakon što je preživjela svojedobni golemi uvoz konzumnog mlijeka, milijunske zalihe i prosvjede seljaka – i mljekarska industrija pritisnuta je teretom nelikvidnosti na domaćem tržištu.

Vindija, primjerice, svojim kooperantima duguje za isporučeno mlijeko od travnja, a kako doznajemo od Igora Rešetara, predsjednika HSUPM-a, i ostatak mliječne industrije oteže s rokovima plaćanja. Potkraj mjeseca pak istječe i dogovor s državom i mljekarama o zaštitnoj cijeni mlijeka od 2,40 kuna, što bi, ne produlji li se, mljekarskoj industriji moglo zadati novi udarac.

U Vindiji kažu kako su mlijeko za ožujak platili u cijelosti. Isplate za travanj zatvaraju se u skladu s dnevnim priljevom pa će i konkretno potraživanje za travanj vrlo skoro biti podmireno. Krunoslav Ladić, koordinator Sektora za otkup Vindije, kaže kako su im kooperanti pa time i proizvođači mlijeka prioritet. Sve dospjele obveze rješavaju u skladu s dnevno raspoloživim sredstvima. No rokovi plaćanja produljili su se zbog nelikvidnosti na tržištu, zbog čega snažno podupiru sve mjere Vlade usmjerene na rješavanje tog problema, istaknuo je Ladić.

Zna li se da je lani broj mliječnih krava smanjen za 30.000, a proizvodnja mlijeka u prvih pet mjeseci 2010. pala sedam posto, krajnji je trenutak za hitno djelovanje.

Komentara 4

DU
Deleted user
08:36 15.06.2010.

nek menađment vindije bude bez plaće i povlastica do kraja godine i eto love

AK
akobogda
17:28 16.06.2010.

Od mužnje do kešovine na todorićevoj, kerumovoj blagajni prođe brat bratu ne više od 10 (DESET) dana, đe su pare?

PR
propast
12:21 13.12.2011.

Ni danas nije bolje obecavali da ce se isplate mljeka popraviti i biti na vrijeme ,no na nasu zalost nista od toga mi od toga samo i zivimo .Bozic se blizi a nasih novaca ni blizu duguju nam 9,10.11. mj sramota .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije