Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Većina protiv kažnjavanja onih koji se nakon studiranja zaposle u inozemstvu

odlazak
Foto: Thinkstock
05.05.2015.
u 11:21

Suprotnog mišljenja je 36% ispitanika koji su za povrat uloženih sredstava

Odljev mozgova dio je hrvatske stvarnosti i tim povodom su stručnjaci nedavno raspravljali treba li "kazniti" one koji se nakon završetka školovanja zaposle u stranoj državi.

Portal EduCentar istražio je što građani misle o vraćanju uloženih sredstava u obrazovanje u slučaju zaposlenja u inozemstvu. U anketi je sudjelovalo 360 ispitanika.

Većina ispitanika (64%) je protiv obveze vraćanja uloženih sredstva zbog odlaska u inozemstvo.

„Ne, jer nisu oni krivi što nema mogućnosti zaposlenja u državi“ i „Studenti nisu krivi za promašenu politiku upisnih kvota, a još manje za stanje u gospodarstvu“ samo su neki od komentara ispitanika koji objašnjavaju njihovo stajalište.

Suprotnog mišljenja je 36% ispitanika koji su za povrat uloženih sredstava.

Dio ispitanika, njih 18%, je za vraćanje cijelog iznosa troška školovanja. Ispitanici navode da "ako se već školuju na račun države, da su onda i dužni ostati u njoj i raditi na njezinu razvoju".

Drugi dio ispitanika (18%) je za vraćanje određenog iznosa troška školovanja.

>> Priče o 10 Hrvata koji ne mogu ostati bez posla: Mi radimo najbolje poslove u Hrvatskoj!

Komentara 10

KA
kafka
13:10 05.05.2015.

Za takvo razmišljanja a naročito odluku mora postojati pravna osnova. Nema je i točka. !!

AN
anticenzura
12:33 05.05.2015.

Ovi ce jos i zatvoriti granice da im mladi ne bjeze iz zemlje. Pocela ih je trta hvatati tko ce im uzdrzavati onaj bataljon sto su poslali u '' domoljubne'' pemzijetine. Naravo da ce mladi odlaziti, posebno ova generacija sada, jos najbolje da ce slusati Karamarka kako im tuce orase po glavi sa svojim bolestinama iz 2.svjetskog i iz 90-ih. Pa sta ovi misle da su svi kao i njihovi biraci, i da ljudi ne misle na buducnost tako kao oni. Boze sacuvaj.

HO
Hotspot
12:10 05.05.2015.

ne radi se o "kažnjavanju" nego o tome da bi oni koji su se besplatno školovali na trošak našeg sirmašnog obrzovanja, trebali vratiti bar dio tih troškova u sustav kako bi se omogućilo i drugima koji dolaze nakon njih da se također školuju, a ne da koristi od ulaganja svih nas u visokoškolsko obrazovanje imaju ostale zemlje EU koje s neusporedivo bogatije od nas!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije