Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova priznanja

Varionica u Londonu osvojila četiri pivska Oscara!

Varionica
12.05.2021.
u 14:57

Na natjecanju European Beer Challenge craft pivovara Varionica osvojila je četiri zlatne medalje za tri piva iz svoje stalne ponude

Craft pivovara Varionica ponovila je prošlogodišnji uspjeh i još ga poboljšala jer su na ovogodišnjem European Beer Challengeu u Londonu osvojili četiri Oscara. Podsjetimo, lani su na istom natjecanju 'varioničari' osvojili tri zlatna odličja, za Pale Ale, ali i za Noel Passion Sour te Chef's Beer. Ove godine dva je zlata dobio india pale ale Deep Dive IPA, zatim Neon Stout te Siesta Session IPA. Treba odmah uočiti kako se ove godine radi redom o pivima iz redovite postave Varionice, što je dodatna garancija kontinuirane kvalitete što je kod piva posebno bitno, pogotovo ako se traži izlaz na strana tržišta.

Sam European Beer Challenge natjecanje je koje jednom godišnje okupi najveće europske pivske veleprodaje čiji su predstavnici ujedno i suci na natjecanju koje se odvija po strogim pravilima. Može se reći kako su pivski Oscari nagrade koje dolaze od onih najvažnijih za svaku pivovaru, krajnjih korisnika njihovih proizvoda. Jer, kušanje je i ocjenjivanje piva bilo napravljeno po metodi trostrukog kušanja naslijepo gdje suci nemaju nikakvih informacija o pivu koje kušaju, nisu vidjeli ambalažu, ne znaju niti državu iz koje dolazi pivo, pogotovo ne njegovu cijenu. Međusobno suci ne smiju raspravljati o dojmovima koje su stekli probavajući ocjenjivano pivo.

- Činjenica jest da je European Beer Challenge jedno od strožih pivskih natjecanja, ali upravo zato nas priznanje dobiveno na njemu još više veseli i na neki način nam je motiv za daljnji rad, rekao nam je Matija Mrazek, majstor-pivar craft pivovare Varionica.

Davor Simičić, direktor Varionice rekao je kako je Deep Dive IPA, ovogodišnja dobitnica dvostrukog zlata, iako pomalo neobično pivo za naše tržište i dijelom stalne ponude te kao takva sada i službeno prepoznata od struke.

- Nadmašili smo prošlogodišnji uspjeh jer smo ovaj put dobili sve zlatne medalje. Sva naša standardna piva sada imaju ili zlato ili dvostruko zlato! Tako da smo sad i formalno postigli zavidan standard, rekao je Simičić.

Tome svjedoči i činjenica da se ova piva Varionice danas nalaz u ponudi velikog broja restorana i kafića kao i na policama više od 300 prodajnih mjesta Spara, Vrutka, Kauflanda, Konzuma, Plodina, Prehrane, Roto dinamica, Decentije, Victe, Tommyja i Lonije. Piva možete nabaviti i kroz webshop Varionice.

Komentara 2

Avatar Ena4444
Ena4444
18:30 12.05.2021.

Baš sam si popila njihovo pivo PAPAK, nije loše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije