Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hotelska kompanija

Valamar Riviera povećava plaće

Valamar, Rab
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
19.02.2018.
u 15:47

Valamar će za ovu godinu jamčiti neto primanja od minimalno 5.000 do 7.500 kuna mjesečno za djelatnike u svojim objektima

Hotelska kompanija Valamar Riviera u ovoj će godini povećati ukupne plaće za 11,5 posto s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja, što je usuglašeno sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD), izvijestili su u ponedjeljak iz Valamara.

"Prema dogovoru sa socijalnim partnerima, osnovna plaća porast će ukupno 4 posto, dok će se 7,5 posto ukupne mase plaća dodatno uložiti u povećanje plaća osnovnih zanimanja, poput kuhara, konobara, spremačica, recepcionara, sobarica i drugih. Povećanje koeficijenata za gotovo 50 ključnih radnih mjesta u operativnom poslovanju i povećanje osnovice za 2 posto počet će od 1. lipnja ove godine, dok će se za 2 posto dodatno povećati plaća od 1. prosinca ove godine i to svim djelatnicima", ističu iz Valamara.

Poručuju i da će takvom korekcijom plaća osnovnih zanimanja obuhvatiti oko 4.000 djelatnika, čime će Valamar za ovu godinu jamčiti neto primanja od minimalno 5.000 do 7.500 kuna mjesečno za djelatnike u svojim objektima.

"U povećanje plaća svih djelatnika Valamar će uložiti više od 20 milijuna kuna, od čega oko 30 posto ulaganja predstavljaju porezne olakšice, a ostalo su direktna ulaganja u povećanje materijalnih prava radnika", kažu iz Valamara.

Osim značajnog povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz svih krajeva Hrvatske, osiguran je i kvalitetan smještaj i tri obroka dnevno na trošak poslodavca.

Ove godine Valamar će zapošljavati 6.600 djelatnika od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, te će ponuditi 1.200 ugovora za stalnog sezonca u okviru Valamar +3 programa i 400 novih ugovora za stalni radni odnos.

Komentara 3

MA
maki
16:59 19.02.2018.

A bas je zanimljivo da je kod nas skuplji polupansion nego u Austriji,a kod njih placa 3 puta veca.Neka mi nitko ne govori zbog nameta drzave jer nameti nisu toliki da bi bila placa 3 puta manja nego u Austriji.

DA
danijel553
10:43 20.02.2018.

a kad sam dosao radit u valamar kao voditelj jedva su dali 6000 kn za po 300 sati!! drago mi je da su se sjetili povecati placu iako je za mene prekasno!! pozdrav iz Njemačke!!

DU
Deleted user
16:32 19.02.2018.

Zar nisu privatnici najvece zlo svijeta i treba ih izmusti porezima dok ne krepaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije