Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uzmite besplatnih 50€ i trgujte dionicama Applea

Fortrade
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
18.02.2016.
u 08:15

Apple je ponovno proglašen najvrjednijom tvrtkom na svijetu, a vrijedi 525 milijardi dolara. U posljednjem kvartalu Apple je ostvario zaradu od 18,4 milijardi dolara.

Fortrade, licencirana brokerska kuća iz Londona, svim čitaocima Večernjeg daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Applea na svjetskoj burzi.

Besplatnih 50 € za trgovanje možete preuzeti ovdje.

I pored toga što je Apple kompanija koja je ostvarila najprofitabilniji kvartal u povijesti kapitalizma, ipak se suočava s ozbiljnom dilemom može li prodaja njegova najprofitabilnijeg proizvoda, iPhonea, nastaviti s odličnim rastom.

Zabrinjavaju i prognoze kada je u pitanju aktualni kvartal. CEO, Tim Cook, izjavio je da će prihod Applea u ovom kvartalu vjerojatno pasti između 50 i 53 milijarde dolara, što je ispod konsenzusa analitičara. Ako se prognoze ostvare, to predstavlja pad prodaje za 11% na godišnjoj razini, što bi bio najveći pad u posljednjih 15 godina. Ipak je prerano za zaključke.

‘’Profit koji je Apple ostvario u posljednjem kvartalu znači da kompanija još uvijek zarađuje enormnu količinu novca koju može vratiti dioničarima ili ga investirati u nove proizvode. Oko milijardu uređaja u posljednja tri mjeseca na neki se način koristilo Appleovim uslugama. Enormnih pet milijardi dolara dolazi samo od zarade od usluga, a sama podrška potrošača kod ove tvrtke dospjela je na razinu bez konkurencije’’, navodi izvor iz Fortradea.

Usluge Applea obuhvaćaju iTunes, iCloud, AppStore i Apple Pay. Nedavni izvještaj pokazao je da je prihod od ovih segmenata u 2015. porastao 23%. Neki eksperti napominju da je vrijeme da Apple uvede novitet koji će ponovno redefinirati tržište, kao što je to bio slučaj s iPod/iTunesom ili iPhoneom.

‘’Vjeruje se da Apple već ima u pripremi takav proizvod, ali da ga drži u najstrožoj tajnosti. Moguće je da će to biti Apple Car o kojem se već mnogo priča ili platforma za virtualnu realnost. U svakom slučaju, Apple je svjestan da mora nastaviti s inovacijama’’, navode iz Fortradea.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za vas. Gubici mogu nadmašiti vaše depozite i od vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara ni za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje ni jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to potpuno na vlastiti rizik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?