Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hewlett-Packard

Uz HP t200 Zero Client više se korisnika spaja na jedno računalo

'hp-touchsmart-600-kit'
'Photoshop'
14.12.2011.
u 12:10

Tvrtkama i poduzetnicima daje fleksibilnost koja je potrebna da bi se na jedno računalo spojilo više korisnika

Tvrtka HP danas je predstavila uređaj HP t200 Zero Client for MultiSeat, prvi takve vrste u industriji. Spomenuto rješenje omogućuje dijeljenje istog računala i dolazi s opcijom povezivosti preko USB-a ili etherneta. Tvrtkama i poduzetnicima daje fleksibilnost koja je potrebna da bi se na jedno računalo dodalo više korisnika.

HP je novi uređaj predstavio na sajmu Small Business Expo 2011 u New Yorku. Uređaj je osmišljen kako bi omogućio cjenovno povoljnu nadogradnju i širenje te jednostavno pokretanje i korištenje. Osim toga, donosi dobro poznato računalno okruženje, zahvaljujući operativnom sustavu Windows, i to za najviše 15 različitih korisnika bez potrebe za dodatnim računalima.

Uređaj je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, obrazovnim i pozivnim centrima, školama, medicinskim institucijama, proizvodnim pogonima te ostalim organizacijama u kojima nekoliko zaposlenika dijeli isti radni prostor.

– Uređaj HP t200 Zero Client omogućuje dodatnu proširivost našeg rješenja za dijeljenje računala HP MultiSeat Solution, čime ono postaje savršeno ne samo za male poduzetnike i učionice, već i za sektore edukacije, zdravstvene zaštite i proizvodnje – kazao je Jeff Groudan, direktor HP-ove poslovne jedinice Worldwide Thin Clients.

HP t200 Zero Client osmišljen je kako bi omogućio brzu i inovativnu produktivnost. Koristeći se spomenutim uređajem, nekoliko se korisnika može vrlo jednostavno spojiti na jedno jedino računalo HP Compaq ms6200 Series Desktop, i to preko USB-a (ako je riječ o istim ili fizički bliskim radnim okruženjima) ili preko etherneta (ako je riječ  o udaljenim radnim okruženjima).

Uređaj HP t200 Zero Client neznatno je veći od špila karata te troši tek 3 W energije ako se spaja preko USB-a, čime zapravo smanjuje troškove energije. HP t200 Zero Client dolazi s Microsoftovom licencijom za operativni sustav (OS) MultiPoint Server 2011 koji omogućuje potpunu kompatibilnost s najnovijim OS-om, sigurnosnim zakrpama i najnovijim podacima. Osim toga, HP pruža cjelokupnu podršku koja se odnosi na cijelu ponudu.

U Hrvatskoj je HP t200 Zero Client for MultiSeat dostupan od ovog mjeseca, i to po početnoj cijeni od 850 kuna s PDV-om.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije