Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raiffeisen

Uplaćeno 9,7 milijuna kuna poticaja na mirovinske fondove

Raiffeisen
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
28.01.2014.
u 12:12

Kao i prethodnih godina, Država nastavlja s podupiranjem svih članova dobrovoljnih mirovinskih fondova na štednju državnim poticajnim sredstvima.

Na račune članova Raiffeisen dobrovoljnih mirovinskih fondova i pet zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova: ZDMF Hrvatskog liječničkog sindikata, ZDMF Hrvatskoga novinarskog društva, ZDMF Ericsson Nikola Tesla, ZDMF T-HT i ZDMF Sindikata Hrvatskih željezničara Ministarstvo financija je uplatilo ukupan iznos državnih poticajnih sredstava za uplate dobrovoljne mirovinske štednje izvršene u 2012. godini, i to 9.682.093,12 kuna.

Kao i prethodnih godina, Država nastavlja s podupiranjem svih članova dobrovoljnih mirovinskih fondova na štednju državnim poticajnim sredstvima te na taj način stimulira građane da si i sami osiguraju bolju mirovinu. Podsjećamo da državna poticajna sredstva na dobrovoljnu mirovinsku štednju iznose 15 posto od uplaćenog iznosa u jednoj kalendarskoj godini, najviše do 750 kuna, iz čega proizlazi da optimalna godišnja uplata iznosi 5.000 kuna.

Pored državnih poticajnih sredstava, dobrovoljna mirovinska štednja stimulativna je i za uplate od strane poslodavaca jer je poslodavcima omogućeno da se izdvajanje u treći stup mirovinskog osiguranja ne smatra plaćom do iznosa 500 kuna mjesečno odnosno do 6.000 kuna godišnje. Također, isto im je porezno priznati izdatak odnosno rashod. Iza Raiffeisen mirovinskoga društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima je uspješna poslovna godina; trenutno imovina svih fondova pod upravljanjem iznosi više od 800 milijuna kuna, a ukupan broj članova u svim fondovima je veći od 52.200.

>>Ukine li se II. stup, a svi zaposleni nastave uplaćivati 5%, bit će to novi porez na plaću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije