Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Unatoč krizi nezaposlenost u Njemačkoj najniža od 1991. godine

njemački radnici
AFP/PIXSELL
03.01.2012.
u 15:40

Njemačko je gospodarstvo, utemeljeno na industriji i izvozu, samo u prosincu zaposlilo 22 tisuće radnika.

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj najniža je od 1991. godina, odnosno otkako se vodi evidencija za ujedinjenu Njemačku, objavila je državna agencija za rad. Tako sada u Njemačkoj ne radi 6,8 posto radno sposobnog stanovništva ili 2,88 milijuna ljudi.

No vodeći ekonomisti i dalje upozoravaju da bi gospodarski rast u 2012. mogao usporiti i da bi zbog toga moglo doći do novog pada zaposlenosti i plaća.

Njemačko gospodarstvo, utemeljeno na industrijskoj proizvodnji i izvozu, samo u prosincu zaposlilo je 22 tisuće radnika.

Komentara 9

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
00:52 04.01.2012.

U usporedbi s razvijenim zemljama Zapadne Europe, nepotizam, mito i korupcija je ogroman problem u Hrvatskoj. Prilikom traženja posla u Hrvatskoj potrebno je imati vezu, bilo po političkoj bilo po rodbinskoj osnovi, a polovina ljudi smatra da su veze značajno važnije od znanja i iskustva.Na takav način možete se samo zaposliti u HAC-u i u sličnim tvrtkama a ne u EU.Pogledajmo rezultate i kako danas posluje na primjer Autocesta Rijeka-Zagreb.Iz sigurne 100% dobiti pretvoren u gubitaša.I tako cijela Hrvatska funkcionira.Željezari se mogla dati jeftinija struja dok se ne oporavi tržište ali zbog birokratskih nesposobnih „IDIOTA“ i tu su upropaštena radna mjesta.Na kraju se problem rješava zaduženjem u inozemstvu,rezanjem plača i povišenjem PDV-a te uvođenja poreza na zrak.I tako se vrtimo u krug i sve više tonemo svaki dana .Ni jedan problem se ne rješava a malo tko je osuđen za korupciju i nanesenu štetu.

UK
Ugo Kajvez
17:36 04.01.2012.

Ovako to ide, ...... . - Njemačke banke posude lovu banana republikama preko potkupljenih političara - Potkupljeni politčari (kao u RH) puste da industrija propadne i time stvore tržište za njemačku robu. - Njemačka kupuje bankarski sektor u Ban. Rep.p. i sve ostalo što je moguče i vrijedi, HT i slično. - Banana rep. narede ogromni dug prema njemačkoj, - tom lovom kupuju njemačku POTROŠNU robu - financira se njemačka i njena industrija. - Banane rep. ostaju bez industrija skojom mogu zarađivati nove vrijednosti i ostanu drže neotplativ dug - grčka itd. . Ein Reich, ein volk, ein Euro. ............... the writting is on the wall ! ..........

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
16:18 03.01.2012.

Eto što je država, pogledajte samo njemačke tvrtke u HR - T-mobile, Siemens... one su dokaz da i kod nas gospodarstvo može uspjeti samo treba znanja i volje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije