Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Ulagači: Ulazak u EU pozitivno će djelovati na dioničko tržište

dionice,burza
AFP/PIXSELL
17.12.2012.
u 17:06

Rezultati: 38 posto ispitanika smatra da će potencijalne privatizacije imati najpozitivniji utjecaj na dioničko tržište u iduća tri mjeseca

Pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji imat će najznačajniji utjecaj na hrvatsko dioničko tržište u sljedećih 12 mjeseci, smatra 38 posto profesionalnih investitora koji su sudjelovali u anketi portala iCapital provedenoj u studenom. Svi ulagači smatraju da će taj utjecaj biti pozitivan. Drugi događaji koji će, prema mišljenju ispitanika, imati najveći utjecaj jesu prodaja tvrtki u državnom vlasništvu (32%), europska dužnička kriza (22%) i promjena kreditnog rejtinga (8%).

Najviše, 38 posto ispitanika smatra da će potencijalne privatizacije imati najpozitivniji utjecaj na dioničko tržište u iduća tri mjeseca. Da će najpozitivniji utjecaj u idućih 12 mjeseci imati pad premije rizika, smatra 35 posto ispitanika. Što se tiče najnegativnijih utjecaja, 32, odnosno 35 posto ispitanika odlučilo se za daljnji pad potrošnje i povećanje nezaposlenosti tijekom iduća tri, odnosno idućih 12 mjeseci.

Komentara 3

Avatar m_m
m_m
19:59 17.12.2012.

Dakle 62% ne misli tako :)

LU
lutomirski
20:21 17.12.2012.

to su iluzije, ulagaci traze sigurne zemlje, Hrvatska je na losemu glasu, kad vi promijenite vase zakone i vasu birokraciju, onda je Hrvatska spremna za ulagace, ali ja mislim da mora jos onda proci par godina onda ce mozda ulagacii poceti ulagati, samo ih nesmijete odmah zajebati....ja naprimjer nebi nikada ulozijo u Hrvatsku ekonomije, zato jer ona nema ekonomje, svaki dan se sve mjenja, jer ono sto je danas pravo sutra ce biti krivo, a mozda treba za citavu drzavu fiskalne kase.....??????????nabijem vas na k.....

UF
ufrm
20:52 17.12.2012.

Pa tko vjeruje financijiskim izvjescima HR tvrtki, tko uopce u dionice istih ulaze ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije