Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ugostitelji pokazali velik interes za prvo natjecanje u organizaciji Badela 1862

Badel Masterclass
01.03.2021.
u 09:52

Restriktivne mjere donesene zbog pandemije bolesti Covid-19 u 2020. godini donijele su ugostiteljskom sektoru značajne gubitke koji su se nastavili i u novoj godini, a Badel 1862 prošlog je proljeća djelatnicima tog sektora pomogao da vrijeme provedeno u svojim domovima iskoriste za rad na sebi i svojem znanju

Na krilima prošlogodišnjeg uspjeha besplatne online edukacije Badel Masterclass, Badel 1862 ove je godine organizacijom velikog natjecanja ponovno odlučio pomoći konobarima i svima zaposlenima u ugostiteljskom sektoru.

Stiglo gotovo 500 prijava

Za sudjelovanje u Badel Masterclass Cup-u pristiglo je gotovo 500 prijava, dok je kvalifikacijskom ispitu pristupilo 250 ugostitelja koji su svoju snagu odmjerili s drugima. Na tom su ispitu natjecatelji morali pokazati svoje znanje o vinima, jakim alkoholnim pićima, koktelima te općoj kulturi, a da su u navedenom vrhunski znalci dokazalo je 183 prijavljena natjecatelja, odnosno natjecateljica. Sve njih u ožujku čeka regionalno natjecanje. Prvo na rasporedu jest ono u Splitu, koje će se održati 6. ožujka i kojem će pristupiti 43 natjecatelja. Tjedan dana kasnije, 13. ožujka, 50 će riječkih ugostitelja pokazati svoje znanje, dok će 60 natjecatelja iz Zagreba i njegove okolice za to dobiti priliku 20. ožujka. Zadnje subote u mjesecu, 27. ožujka, regionalno natjecanje Badel Masterclass Cup-a bit će održano u Osijeku te će se tamo boriti 30 ugostitelja.

U drugom krugu natjecatelji pokazuju znanje iz tri discipline

Budući da 25 najuspješnijih natjecatelja iz drugog kruga Badel Masterclass Cup-a ulazi u veliko finale gdje će se boriti za bogate nagrade, regionalno će natjecanje biti mnogo zahtjevnije od kvalifikacijskog ispita. Prije samog natjecanja kandidati moraju prijaviti koktel kojim će se predstaviti žiriju, a koji ima maksimalno šest sastojaka te je na bazi Badelovog Antique Pelinkovca. Pritom će se ocjenjivati stručnost pri spravljanju koktela i njegov okus, ali i sam izgled pića, odnosno njegova boja, dekoracija te čaša koju je natjecatelj odabrao za koktel.

Osim toga, na regionalnom će natjecanju ugostitelji morati pokazati znanje iz još dvije discipline. Jedna od njih je tzv. „nosing test“, odnosno test njuha na kojem će se od natjecatelja tražiti da osjetom njuha prepozna vrste jakih alkoholnih bezbojnih pića koja će mu biti ponuđena. Usto, kandidati će morati položiti i tzv. „pouring test“, odnosno test točenja kojim pokazuju razvijenost osjećaja za točenje pića. Zadatak natjecatelja bit će da najprije jednom pa zatim drugom rukom pojedinačno, a nakon toga i s obje ruke istovremeno, u shaker natoče pića prema točno dobivenim podacima o zapreminama svake od tekućina.

Kao što je već rečeno, 25 najboljih natjecatelja čeka veliko finale Badel Masterclass Cup-a u travnju u Zagrebu, a glavna nagrada iznosi čak 25.000 kuna.

Uskoro nova sezona besplatne edukacije

No, svi oni koji nisu zainteresirani ili se ne osjećaju dovoljno sigurnim u svoje znanje da bi sudjelovali u ovakvom natjecanju, i ove godine imat će priliku pohađati besplatnu edukaciju Badela 1862 – Badel Masterclass. Prijave će biti otvorene od 15. ožujka do 5. travnja, a kao i prošle godine, nova sezona bit će održana preko interneta. Tijekom mjesec dana polaznici Masterclassa putem digitalnih platformi usvajaju nova znanja o psihologiji potrošača, vinima, jakim alkoholnim pićima, koktelima i kulinarstvu.  Među predavačima i vanjskim stručnjacima za pojedina područja ove godine bit će i novih lica.

Prijaviti se mogu ugostitelji, ali i svi ostali koji su zainteresirani i žele naučiti nešto novo. Više od 3000 konobara, barmena, koktel majstora i kuhara, ali i nekoliko gastro entuzijasta pohađalo je prvi takav program učinivši ga najmasovnijom online edukacijom na tržištu, a polovica njih, točnije 1500 polaznika, odlučilo se polagati i ispite nakon svake završene cjeline, čime su stekli uvjete za dobivanje posebnih certifikata.

Za više detalja posjetite www.badelmasterclass.hr i postanite dio naše priče.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije