Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
profesionalnost na razini

Udruga Glas poduzetnika: Odmor u Hrvatskoj je siguran, držimo se sigurnosnih preporuka!

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
25.06.2020.
u 11:35

Turistički djelatnici i ugostitelji su profesionalni i drže se preporuka, a u to su se proteklih dana mogli uvjeriti i brojni turisti koji su posjetili Jadran

Iz Udruge Glas poduzetnika (UGP) u četvrtak su poručili kako je odmor u Hrvatskoj siguran te kako se turistički djelatnici i ugostitelji drže sigurnosnih preporuka.

"Hrvatski turistički djelatnici i ugostitelji drže se preporuka i propisa vezanih za sprečavanje širenja korona virusa i pozivamo sve turiste da dođu u Hrvatsku te države EU da ne zatvaraju granice prema Hrvatskoj. Mi smo ozbiljni i profesionalni",  rekao je član Odbora za ugostiteljstvo i turizam UGP-a Vedran Jakominić.

Iz Udruge u priopćenju navode kako i ove godine turistička sezona na Jadranu puni novinske stupce, ali ne po dobrom.

"Propusti kod organizacije teniskog turnira u Zadru bez pridržavanja propisanih mjera zaštite te neadekvatna reakcija nakon prvih vijesti o zaraženim natjecateljima doveli su u opasnost i ono malo turističke sezone kojoj smo se nadali", ističu iz Udruge.

Napominju pritom kako je izostala pravodobna reakcija Ministarstva turizma i HTZ-a nakon što je vijest o tenisačima pozitivnim na korona virus "poharala sve svjetske medije i izazvala vrlo negativne reakcije o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj".

Udruga Glas Poduzetnika, kako ističu, traži potpunu fokusiranost Vlade i spremnost na upravljanje kriznom situacijom.

Ponovili su kako su više puta upozoravali da su izbori raspisani u potpuno pogrešno vrijeme te tvrde da se svakim danom ta tvrdnja sve više pokazuje točnom.

Iz Udruge napominju kako će učiniti sve kako bi spasili turističku sezonu i egzistenciju svojih zaposlenika.

Neke države EU poput Slovenije i Austrije već su najavile mogućnost ponovnog zatvaranja granica prema Hrvatskoj, a mnogo rezervacija za koje su se turistički djelatnici zadnjih mjeseci borili doslovno je otkazano preko noći, ističu iz Udruge upozoravajući da je šteta koja je turizmu i gospodarstvu napravljena velika.

Iz Udruge navode kako su se brojni turisti, njih preko 200 tisuća, proteklih dana na Jadranu mogli uvjeriti u vrhunsku profesionalnost hrvatskih turističkih djelatnika i ugostitelja.

Zbog svega toga, članovi Udruge, turistički djelatnici i ugostitelji, odlučili su poslati poruku domaćim i stranim turistima - "Hrvatska je sigurna, a mi smo profesionalni i držimo se sigurnosnih preporuka!".

Osvrnuvši se na organizaciju turnira u Zadru drže da su namjere bile dobre i cilj je bio pozitivna promocija Hrvatske, ali na žalost napravljeni su propusti i medijski efekt je bio upravo suprotan.

Komentara 1

TH
than
18:02 25.06.2020.

Što se i ovi umislili da su neki stožer ? I što je to sigurno ? Sjednem jučer u kafić, posluži me konobar bez maske. Cjenik na stolu. Uzme novac, vrati novac. Bez rukavica, ista osoba. Pokraj mene na nitii 20cm neka druga osoba sjedi za svojim stolom. Ja se pitam što su onda preporuke, ako ih se ugostitelji drže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije