Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Statistika

Ubrzava inflacija u eurozoni, u srpnju dostigla 1,7 posto

lučko (1)
Željko Hladika/PIXSELL
17.08.2010.
u 07:48

Inflacija u eurozoni najviša je u posljednjih 20 mjeseci, točnije od studenog 2008. godine.

Inflacija u eurozoni ubrzala je u srpnju zbog viših cijena energije odnosno goriva te alkohola i duhana, no ostala je i dalje niža od ciljane inflacije Europske središnje banke, pokazali su podaci Eurostata. Ipak, riječ je o najvišoj stopi inflacije u posljednjih 20 mjeseci, odnosno od studenog 2008. godine, piše BBC.

Godišnja stopa inflacije u eurozoni dostigla je 1,7 posto nakon što je u lipnju iznosila 1,4 posto. Na mjesečnoj razini pak, cijene su pale 0,3 posto, nakon što je lipnju zabilježen njihov rast, 0,1 posto.

Kada je riječ o cjelokupnoj Europskoj uniji stopa inflacije za srpanj iznosila je 2,1 posto, dok je u lipnju bila 1,9 posto. Na mjesečnoj su razini cijene u maloprodaji  u srpnju bile 0,2 posto manje.

Povećanju inflacije pridonijelo je i podizanje PDV-a u nekim zemljama EU poput Finske,  Grčke, Španjolske, Portugala i Rumunjske.

 

Ključne riječi

Komentara 6

CA
cavoglavec
18:57 17.08.2010.

Koga to UBRZAVA INFLACIJA? Mozda je pisac članka mislio UBRZAVA SE INFLACIJA ... kakav je to hrvatski \"ubrzava inflacija\" - iz BiH?

OB
-obrisani-
23:31 17.08.2010.

Iskusni tim ljudi nudi podršku ambicioznim ljudiman željnim uspjeha u marketingu i internet poslovanju. INFO: www.gdi-wealth.ws

OB
-obrisani-
08:58 17.08.2010.

Ubrzava inflacija u eurozoni, u srpnju dostigla 1,7 posto i sve je očitije da zbog toga što nama se Hrvatska nemre i ne uspije priključiti mi crkavamo onako sa mukama i polako a inače bi več odavno završili poput Grčke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije