Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra konkurencija

Uber godišnje u Kini gubi više od milijarde dolara

Uber
Foto: DPA/PIXSELL
19.02.2016.
u 11:35

Američka tehnološka plaftorma svoje usluge od 2014. godine nudi u Kini, gdje joj oštru konkurenciju predstavlja tvrtka Didi Kuaidi, najveći pružatelj taksi usluga u Kini.

Američka tvrtka za prijevoz putnika Uber godišnje u Kini gubi više od milijarde dolara zbog žestoke konkurencije s kojom su suočeni na tom njihovom najvećem međunarodnom tržištu, poručio je izvršni direktor Ubera Travis Kalanick s jednog poslovnog sastanka u Vancouveru.

Podatak o gubitcima Ubera u Kini, koji je prenijela kanadska internetska stranica specijalizirana za vijesti s područja tehnologije Betakit, kasnije su za Reuters potvrdili iz kineskog ogranka Ubera.

Američka tehnološka plaftorma svoje usluge od 2014. godine nudi u Kini, gdje joj oštru konkurenciju predstavlja tvrtka Didi Kuaidi, najveći pružatelj taksi usluga u Kini.

Uberove usluge dostupne su u više od 40 kineskih gradova, a lani su najavili da će kroz 12 mjeseci svoje poslovanje proširiti na 100 kineskih gradova.

"Profitabilni smo u Sjedinjenim Državama, no godišnje u Kini gubimo više od milijardu dolara", prenio je kanadski portal izjave izvršnog direktora Ubera.

Kina je po njegovim riječima njihovo najveće međunarodno tržište, no Uberov tržišni udjel u sjeni je onog koji drži Didi Kuaidi. Najveći kineski pružatelj usluga prijevoza ima potporu kineskih tehnoloških giganta Tencenta i Alibabe a odnedavno mu je partner Uberov rival Lyft, američka tvrtka za pružanje usluga prijevoza sa sjedištem u San Franciscu.

Izvršni direktor Ubera kazao je da su nedavno prikupili oko 200 milijuna dolara kako bi pomogli trvrtki da se lakše nosi s konkurencijom na tržištima u nastajanju, prenosi dalje kanadski portal.

Prema podacima toga portala, Uber je dostupan u 380 gradova diljem svijeta. 

>> U Londonu 8000 crnih taksija blokiralo središte grada u prosvjedu protiv Ubera 

>> Uber je vjesnik ekonomije dijeljenja

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zambezi
18:16 19.02.2016.

Jadni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije