Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hakom spasio H1

U zadnji tren spriječio HT da bez interneta ostavi 130.000 korisnika

mobitel
Marko Jurinec/VLM
25.01.2013.
u 12:16

Problem je nastao kada je H1 Telekom probio rokove u kojima je trebao podmiriti dug od 27,8 milijuna kuna. No, srećom, u priču se umiješao Hakom

Hrvatska agencija za poštu i telekomunikacije (Hakom) u posljednji je tren spriječila Hrvatski telekom da iskopča H1 Telekom i time telekomunikacijskih usluga liši čak 130.000 građana i tvrtki, javlja Poslovni dnevnik.

Priopćeno je to u privremenom rješenju koje je u četvrtak objavio Hakom i u kojem piše da se HT-u privremeno zabranjuje obustava veleprodajnih usluga koje pruža H1 Telekomu. Problem je nastao kada je H1 Telekom probio rokove u kojima je trebao podmiriti dug od 27,8 milijuna kuna. Iako nije podmirio financijske obaveze, H1 Telekom prozvao je HT da ne bira sredstva kako bi ih zaustavio u širenju. Taj alternativni operater tvrdi da je od rujna zabilježio oko 10.000 zahtjeva za prelazak na njihove triple-play usluge koje HT, tvrde, ne rješava, pa im time nanosi financijsku štetu.

HT je u pokušaju osiguranja vlastitih potraživanja u međuvremenu blokirao račun H1 Telekoma, što je presedan u domaćoj telekomunikacijskoj industriji.

Na slučaj je reagirao i HPB, suvlasnik 41,25 posto H1 Telekoma koji je objavio da će ''učiniti sve što smatra primjerenim kako bi zaštitili svoje ulaganje i potraživanje od H1 Telekoma". HT pak inzistira na svojim potraživanjima, no zasad će nastaviti pružati usluge korisnicima alternativnog operatera H1 Telekom.

Više pročitajte ovdje.

>>HAKOM smanjio naknade operatorima

Komentara 5

PO
polde
12:27 25.01.2013.

To se može desiti samo u lijepoj našoj !!

CH
chemica
13:23 25.01.2013.

To je valjda ta Linićeva "borba s neplaćanjem". U kojoj bi normalnoj državi sama država zaštitila dužnika? A bog te mazo. Ako duguješ, ključ u bravu. Prvo je HAKOM prisilio T-COM da odustane od širenja širokopojasne mreže jer bi je morao prepustiti i muljatorima iz H1 telekoma, a sada se i opet staje na stranu konkurencije. Sam je HAKOM odredio mikroskopsku cijenu naknade koju ostali moraju plaćati T-COM-u za korištenje njegove infrastrukture, a sada ni taj dug nisu u stanju namiriti. Svašta. Opaki neki "biznismeni".

Avatar pupoljak
pupoljak
13:48 25.01.2013.

Hoće li HAKOM i mene spasiti kada " probijem rokove" plaćanja računa, jer i ja onda ostajem bez interneta i privatno i u firmi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije