Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Virovitici održani regionalni dani EU fondova

U Virovitici održani regionalni dani EU fondova
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/23
01.02.2019.
u 11:07

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja".

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 31. siječnja 2019. u Centru kulture (ul. Matije Gupca 5). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj
Virovitice kroz fondove Europske unije“
na kojoj su sudjelovali Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice; Arijana Šafranko Salihćehajić, direktorica tvrtke Šafram d.o.o. ; Nenad Jirouš, vlasnik obrta za proizvodnju namještaja Polibox; Ivan Obrovac iz tvrtke Brana d.o.o.; Neda Martić, zamjenica ravnateljice Razvojne agencije VIDRA Virovitičko-podravske županije i Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Ivan Bilić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavio je aktualne i buduće natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Anđelina Šapina iz HAMAG-BICRO-a govorila je o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava u poduzetništvu – otvorenim pozivima i pozivima u najavi, a Ivana Kovačić iz HAMAG-BICRO-a predstavila je ključne točke u provedbi projekta. Ines Poleto Lukačević predstavila je financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj. Na kraju edukativnog dana je Kristina Androlić iz Androlić konzaltinga održala edukaciju „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati koji su uvjeti potrebni za prijavu na natječaj te kako izraditi projektni prijedlog. Na edukaciji su se obrađivale i teme pripreme natječajne dokumentacije te bodovanja i ocjene projektne prijave. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana za EU fondove.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr
info@danifondova.eu
fondovi@mrrfeu.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije