Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remont i preinaka

U Viktoru Lencu obnovili dizalicu vrijednu 16 milijuna eura

viktor lenac
Goran Kovačić/PIXSELL
18.03.2011.
u 14:25

Radovi na temeljitoj obnovi broda počeli su u jesen 2009. godine, a osim trupa na kojem je izmijenjeno čak 1500 tona čelika i remonta dizalice kapaciteta 750 tona, na brodu je sagrađeno i opremljeno novo nadgrađe za 250 članova posade.

Brod dizalica Seminole ovoga će vikenda potpuno obnovljen isploviti iz Martinšćice gdje su u remontnom brodogradilištu Viktora Lenca na njemu obavljeni opsežni remont i preinaka. Radovi na temeljitoj obnovi broda počeli su u jesen 2009. godine, a osim trupa na kojem je izmijenjeno čak 1500 tona čelika i remonta dizalice kapaciteta 750 tona, na brodu je sagrađeno i opremljeno novo nadgrađe s nastambama za 250 članova posade.

Kako je na današnjoj svečanosti povodom dovršetka preinake kazao predsjednik uprave Viktora Lenca Robert Škifić, posao koji je odrađen na ovom brodu vrijedan je 16 milijuna eura, a za istog naručitelja, talijansku kompaniju Micoperi koja je vodeći izvođač offshore radova na Sredozemlju, usporedo s radovima na projektu Seminole, obavljeni su remonti na još četiri njihova plovila što je brodogradilištu donijelo ukupno 20 milijuna eura.

Ovaj posao, kazao je Škifić, još je jedan korak k dostizanju cilja koji su pred sebe postavili - da Lenac postane vodeće brodogradilište za preinake u ovom dijelu Europe.

Silvio Bartolotti, prvi čovjek Micoperija, izražavajući zadovoljstvo obavljenim poslom, posebno je naglasio da je Seminole, inače star 35 godina, nakon obnove u Lencu znatno “pomlađen” pa očekuje da će njegovu starost osiguravatelji procijeniti na 18 godina.

Dugogodišnja uspješna suradnja Viktora Lenca i talijanske kompanije Micoperi se nastavlja, ugovorena su još dva posla, remonti broda Bucaneer i barže Micourier II, a upravo dovršeni brod Seminole Lenac i Micoperi će zajednički predstaviti na međunarodnom sajmu “Offshore Mediterranean Conference” koji se idućeg tjedna održava u talijanskoj Ravenni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije