Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesionalna jednakost

U top menadžmentu Podravke čak 43 posto žena

podravka
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
08.03.2022.
u 19:57

Među zaposlenicima Podravke ukupno je 46 posto žena, a među zaposlenicima s visokim obrazovanjem, s titulom magistra ili doktora znanosti, čak 61 posto

Reorganizacija koju trenutno provodimo u Podravki donijet će povećanje udjela žena u top menadžmentu s 24 na 43 posto. Sve žene koje će biti promovirane odabrane su ne samo zato što su žene, već i zbog svog znanja, kompetencija i doprinosa kojeg daju Podravki.

Zato su profesionalna jednakost i jednakost šansi stvarni instrumenti koji zakonodavna i retorička rješenja pretvaraju u stvarne i vidljive rezultate - kazala je predsjednica uprave Podravke Martina Dalić na pariškom skupu o profesionalnoj jednakosti žena i muškaraca u Europi, koji je održan u povodu Međunarodnog dana žena u nazočnosti francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

U sklopu francuskog predsjedanja Vijećem Europske unije događanje u Elizejskoj palači okupilo je poslovne liderice privatnog poslovnog sektora iz svake od članica EU. Sudionici skupa potpisom Deklaracije podrške jačanju profesionalne jednakosti unutar privatnog sektora obvezali su se aktivno raditi na ubrzanju pozitivnih trendova i umanjivanju neravnoteže između prava i položaja muškaraca i žena u svojim zemljama.

Među zaposlenicima Podravke ukupno je 46 posto žena, a među zaposlenicima s visokim obrazovanjem, s titulom magistra ili doktora znanosti, čak 61%. S 40% žena u upravi, 33% u NO-u i 43% u top menadžmentu Podravka je među liderima rodne ravnopravnosti u Hrvatskoj.

VIDEO Zakon o radu po mjeri žene

Komentara 1

DU
Deleted user
10:25 15.03.2022.

Podravka i liderice privatnog poslovnog sektora???? Na koji je način je Podravka privatna, kad gosp. premijer postavlja svog čovjeka na mjesto gen. direktora, svi ostali moraju sukladno političkoj moći glumiti zadovoljsvo i pokazivati veliko srce???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije