Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turizam

U Srbiji stasa nova generacija putnika, žele u Dubrovnik, Istru i na Kvarner

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
25.03.2014.
u 21:23

Naši su potencijali na tom tržištu veliki, a Beogradski sajam pokazao je potražnju i za odmorom u vilama, kaže Mislav Veselica iz Atlasa

Haaški proces i međusobne tužbe za genocid Hrvatske i Srbije na svjetlo izvlače ratne slike i mučna sjećanja, a lako je moguće, strahuje se u turizmu s obje strane, da pokvare i krhko turističko povjerenje. Dugo nije bilo uputno iz jedne u drugu državu kretati vlastitim automobilom i praktički se tek nekoliko posljednjih godina ne čuje za nacionalističke incidente na našoj obali ili u Beogradu.

Iako iz Srbije na ljetovanje u inozemstvo godišnje odlazi između 800.000 i milijun građana, Hrvatska ih ugosti samo sto tisuća. Ambicije su višestruko veće pa je i stagnacija zapravo korak unazad.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

Mnogi turistički radnici ističu da je Srbija u krugu strateški najvažnijih emitivnih tržišta.

Potencijali su veliki, mi smo im dostupni automobilom, a dosadašnji su trendovi pozitivni. Na nedavnom sajmu turizma u Beogradu pokazalo se da jača interes za tradicionalno najtraženija odredišta u Istri i na Kvarneru, ali također i za Dubrovnik. Također, raste potražnja za posebnim ponudama, poput odmora u vilama i sl. Nadam se i vjerujem da to haaško suđenje neće pokvariti. Među ostalim, stasa i nova generacija putnika koja nije opterećena ratnim događajima – ocjenjuje Mislav Veselica, voditelj “outgoinga” u agenciji Atlas čijim posredovanjem u Hrvatsku iz Srbije dolazi nekoliko tisuća turista.

>>Srbija otkrila karte u Haagu, na djelu je ipak 'Memorandum 2'

>> Zemlja tisuću otoka ima najmanje toliko dvoraca i kurija, a spava na mrtvom kapitalu

Komentara 25

BI
budimo_iskreni
21:56 25.03.2014.

taman da je istina da srbi žele na našu obalu i da imaju novaca da si to mogu priuštiti, tužbe za genocid nemaju nikakve veze s tim. tužimo se za prošlost, utvrđujemo povijest! pa zar bi trebali prestati govoriti istinu samo zato da oni koji lažu mogu to nastaviti činiti?!?! svašta! i onda takvu konstrukciju staviti i u naslov članka! još jedan veliki minus za večernji...

KA
kantaLJUBAVI
22:29 25.03.2014.

niste dobrodosli i nismo zaboravili vas teror i agresiju iz 91.

BU
Bulaba
21:37 25.03.2014.

Srbija je siromašna zemlja sa svega 7 milijuna stanovnika od kojih si njih 70% ne može priuštiti odlazak na ljetovanje na more, a njih 20% si možda može priuštiti jedva 4-5 dana, s tim da nisu u stanju platiti noćenje po osobi više 10-12 eura, i na dan trošiti maksimalno 6-7 eura dodatno po osobi. Većem dijelu Srbije je lakše, brže i jeftinije doći do Grčke i Crne Gore nego do Hrvatske, a nisu im puno dalje ni rumunjska ni bugarska obala. Srbija je za nas potpuno beznačajno i bezperspektivno turističko tržište, a ovaj članak je šaka jada. Tako ste tvrdili da će nam naštetiti i referendum o zaštiti obitelji, pa su nakon referenduma turistički rezultati rekordni, jer smo stekli image idealne destinacije za obiteljski turizam. Koja to nova generacija to stasa u Srbiji koja si može priuštiti ljetovanje, osim zemunskih mafijaša? Pa kod njih je nezaposlenost mladih gora nego kod nas. Ovaj Veselica je neki teški poslovni vizionar, hahaha, kad dobije otkaz zbog gubitaka koje napravi svojoj firmi, onda će mu valjda biti kriv Sanader.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije