Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
seminar u HGK

U Rusiju lani uvezli 320 milijuna dolara, a oni u RH 1,6 mlrd.

Seminar u HGK
HGK
15.06.2012.
u 22:26

Najviše u Rusiju izvozimo lijekove, pripravke za brijanje, kalupnike za ljevaonice metala, električne transformatore i generatorske agregate

Seminar \"Kako poslovati s Rusijom\" održan je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori, a u sklopu suradnje HGK s Ruskom Federacijom.

Rusija je važan gospodarski partner u Hrvatskoj, kazala je potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop-Tanta istaknuvši kako je vanjskotrgovinska razmjena između dviju zemalja najvišu razinu dosegnula 2008. godine kada je ostvarena robna razmjena od 3,39 milijardi dolara pri čemu je zabilježen znatan deficit s hrvatske strane. Zbog krize robna je razmjena u 2011. godini smanjena na 1,955 milijardi dolara, od čega je hrvatski uvoz u Rusiju iznosio 320 milijuna i u posljednje dvije godine raste, dok je ruski izvoz u Hrvatsku bio 1,6 milijardi dolara i u posljednje tri godine je u padu.

Najviše u Rusiju izvozimo lijekove, pripravke za brijanje, kalupnike za ljevaonice metala, električne transformatore i generatorske agregate, dok se iz Rusije najviše uvozi nafta i ulja te naftni plinovi.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:03 16.06.2012.

...valjda hrvatski IZVOZ u rusiju, a ne uvoz - kao da baš ništa ne izvozimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije