Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vidljiv rast

U prvih šest mjeseci 10,6 posto veći prihodi od putovanja

'05.07.2011., Glavni kolodvor, Zagreb - Turisti na zeljeznickom kolodvoru, ilustracija.  Photo: Borna Filic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
03.10.2012.
u 14:26

Porastao je trend turističkih noćenja, kojih je prema podacima Državnog zavoda za statistiku u prvih šest mjeseci zabilježeno 13,6 milijuna, odnosno četiri posto više u odnosu na godinu prije

U prvih šest mjeseci 2012. prihodi od putovanja iznosili su 2,1 milijardu eura, odnosno 10,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke, izvijestilo je Ministarstvo turizma. Zahvaljujući tom povećanju povećao se i udio prihoda od putovanja u ukupnom BDP-u, i to sa 8,6 na 9,9 posto.

U drugom su tromjesečju ove godine prihodi od putovanja iznosili 1,8 milijardi eura, što predstavlja povećanje od 9,1 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a podaci vrlo jasno pokazuju i da je porastao trend turističkih noćenja, kojih je prema podacima Državnog zavoda za statistiku u prvih šest mjeseci zabilježeno 13,6 milijuna, odnosno četiri posto više u odnosu na godinu prije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije