Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Murskom Središću održani Regionalni dani EU fondova

U Murskom Središću održani Regionalni dani EU fondova
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/10
18.12.2019.
u 09:53

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, organiziranih u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se u utorak, 17. prosinca 2019. u Centru za kulturu „Rudar“ (Trg bana Josipa Jelačića 10). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Međimurja kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća; Ana Kralj, zamjenica ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA; Franjo Sobočan, direktor tvrtke Sobočan interijeri d.o.o. i Robert Balaž, vlasnik OPG-a Balaž.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Sandra Majsan, voditeljica odjela za strateško planiranje i razvojne programe u Javnoj ustanovi za razvoj Međimurske županije REDEA predstavila je strateške projekte Međimurske županije financirane iz fondova EU-a, a nakon toga je Josipa Markušić iz HAMAG-BICRO-a održala predavanja o ESIF zajmovima i jamstvima te zajmovima i jamstvima za ruralni razvoj. Prije završetka edukativnog dana su Nikola Turčin i Ana Jagetić iz Poslovne zone Ivanec održali radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su predstavili aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznala posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije