Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza

U Grčkoj najviša nezaposlenost u posljednjih 10 godina

Grčka1
AFP
19.06.2010.
u 12:18

Grčka prolazi kroz duboku recesiju i procjene MMF govore da će stopa nezaposlenosti u Grčkoj dosegnuti 15 posto do kraja godine.

Prema podacima grčkog zavoda za statistiku nezaposlenost u Grčkoj je tijekom prva tri mjeseca ove godine porasla na 11,7 posto, sa 10,3 posto u prethodnom tromjesečju i dosegnula najviši nivo u posljednjih 10 godina.

U objavi se navodi kako treba očekivati nastavak povećanja nezaposlenosti do kraja godine, ponajprije zbog mjera štednje radi konsolidacije javnih financija, koje su sastavni dio uvjeta za kredit Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i zemalja zone eura, ukupne vrijednosti 110 milijardi eura.

Tržišta strahuju da bi socijalni protesti mogli da ugroziti realizaciju tih mjera. Grčka prolazi kroz duboku recesiju i procjene MMF govore da će stopa nezaposlenosti u Grčkoj dosegnuti 15 posto do kraja godine.

 

Ključne riječi

Komentara 4

UK
Ugo Kajvez
13:04 19.06.2010.

U španjolskoj cca 20 posto nezaposlenosti ...... nepiše se dobro ..... a hrvatski vladajući glupani trče u tu kataklizmu ..... hahaha ..... sve će nas odnjeti u sa sobom u vražju m*ter ....

DO
doktorica
08:08 20.06.2010.

Nismo ni mi daleko

OB
-obrisani-
08:32 20.06.2010.

Za ovakvu situaciju u Hrvatskoj treba zahvaliti Stipi Mesicu i Milanovicu Bog i Pravi Hrvati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije