Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na štandu HTZ-a 16 suizlagača

U easyJetu razmatraju uvođenje zrakoplovnih linija za Rijeku i Osijek

Ilustracija
IVC
02.11.2021.
u 06:00

Partneri na londonskom sajmu turizma najavljuju daljnji rast turističke potražnje za Hrvatskom

Na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova, World Travel Marketu, koji se ove godine održava u hibridnom izdanju – uživo od jučer do 3. studenog, a virtualno 8.i 9. studenoga, sudjeluju i hrvatski predstavnici. Na velikom štandu Hrvatske turističke zajednice ponudu predstavlja 16 suizlagača iz Hrvatske.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić kaže da su zaključci prvog dana sajma vrlo pozitivni te da partneri za 2021. najavljuju rast potražnje za Hrvatskom i veći broj aviolinija.

Razvojni menadžer u easyJetu, Richard Owens, otkrio je da ta kompanija među novim aviolinijama za Hrvatsku razmatra i uvođenje letova prema zračnim lukama Rijeka i Osijek. Iz turoperatora TUI, pak, stižu vijesti da je buking trenutačno veći 16 posto u odnosu na prijepandemijsku 2019. godinu, a nastavak pozitivnih trendova očekuju i u dogodine.

– Vjerujem da će razgovori s hrvatskim partnerima rezultirati još većim brojem naših kapaciteta u Hrvatskoj – kaže Frank Broersen iz TUI-ja.

Povećanje kapaciteta prema Hrvatskoj najavili su i predstavnici Jet2.com&Jet2Holidays, drugog najvećeg turoperatora te treće najveće britanske aviokompanije. Inače, iz Britanije je u dosadašnjem dijelu ove godine stiglo više od 230.000 turista, koji su ostvarili oko 1,2 milijuna noćenja. U odnosu na lani to je rast od 83% u dolascima i 77% u noćenjima. 

 

>> VIDEO Što turisti misle o Hrvatima? "Pivo je fino, ljudi su ljubazni i niste uopće debeli!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije