Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO I U TRGOVINAMA

U dm-ovom online shopu cijene već izražene i u eurima

Zagreb: Trgovina DM-au Garden Mall-u
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/3
14.07.2022.
u 13:40

U svih 168 prodavaonica dm-a cijene proizvoda bit će iskazane u eurima i kunama najkasnije do 1. kolovoza

Gotovo dva mjeseca prije zakonske obveze, njemački drogerijski lanac dm od danas je počeo s uvođenjem dvojnog iskazivanja cijena, kako bi kupcima omogućio duži prijelazni period i lakšu prilagodbu na euro kao novu službenu valutu RH, priopćili su iz kompanije.

U dm online shopu i aplikaciji za pametne telefone Moj dom cijene su već iskazane u eurima i u kunama, dok uvođenje dvojnog iskazivanja cijena u prodavaonicama dm-a započinje u ponedjeljak, 18. srpnja. U svih 168 prodavaonica dm-a cijene proizvoda bit će iskazane u eurima i kunama najkasnije do 1. kolovoza.

- Odnos koji smo izgradili s kupcima temelji se na međusobnom povjerenju, stoga je dm još jednom odlučio napraviti dodatan iskorak kako bismo pokazali našu predanost transparentnom poslovanju. S uvođenjem dvojnog iskazivanja cijena započeli smo odmah nakon definiranja fiksnog tečaja konverzije kako bismo još jednom potvrdili da je temelj našeg poslovanja prilagodba potrebama kupaca -  izjavio je  Dario Klemar, prokurist i voditelj resora Informatike, Financija, Računovodstva i Kontrolinga u dm-u.

Za preračunavanje kuna u eure koristi se isključivo fiksni tečaj konverzije u punom brojčanom iznosu, a iznos dobiven nakon preračunavanja zaokružuje se na dvije decimale primjenom matematičkog pravila zaokruživanja, kazali su iz dm-a.

Podsjetimo, i trgovački lanac Konzum danas je izvijestio da će od ovog tjedna proaktivno krenuti s dvojnim iskazivanjem cijena proizvoda i usluga pa će na taj način, i prije službene obveze o dvojnom iskazivanju cijena koja stupa na snagu 5. rujna, svi kupci u Konzumovim prodavaonicama imati uvid u cijene proizvoda i u novoj valuti koju Hrvatska uvodi s prvim danom 2023. godine.

- Svi će artikli u Konzumu imati cijenu iskazanu u kunama i u eurima te iznos fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro, a promjena svih etiketa u Konzumovih više od 600 prodavaonica bit će napravljena do kraja srpnja - naglasili su iz Konzuma ističući kako će promjena svih etiketa u Konzumovih više od 600 prodavaonica biti  napravljena do kraja srpnja.

>> VIDEO Nepravilnosti u Klasičnoj gimnaziji: Nastavnica je izjavila da su od nje tražili da promijeni zaključene ocjene, slučaj prijavljen i policiji


 

Komentara 1

PV
prcko.vita
14:32 14.07.2022.

Ako smo već odlučili preći na eur nema razloga da dućani ne stavljaju cijene u eur. Bilo bi logički da stave prvo veći font cijenu u eur a manjim fontom u kunama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije