Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpore

U Baranji otvoren novi plastenik za hidroponsku proizvodnju povrća

Tomislav Tolušić
Foto: Ministarstvo poljoprivrede
05.07.2019.
u 15:00

Tvrtka je ostvarila 70 posto potpore iz Programa ruralnog razvoja, a projekt je sufinanciran sa 7.440.000 kuna te je do sada isplaćeno 3.556.755 kuna

Novi plastenik za hidroponski uzgoj paprike i rajčice tvrtke Dalis u baranjskom selu Gajić otvorio je u petak ministar Tomislav Tolušić.

Proteže se na 11.774 "kvadrata", čime je, uz već postojećih 15.000 metara kvadratnih plastenika, zaokružena hidroponska proizvodnja visoko kvalitetnog povrća. Godišnja proizvodnja ove tvrtke iznosi 800 tona, a prodaja svih proizvedenih količina povrća je ugovorena za ovu i iduću godinu. Tvrtka je ostvarila 70 posto potpore iz Programa ruralnog razvoja, a projekt je sufinanciran sa 7.440.000 kuna te je do sada isplaćeno 3.556.755 kuna. Zaposlit će se 7 novih djelatnika.

- Ova vrijedna baranjska obitelj Filakov pravi je primjer kako se u malom selu, od svega dvjestotinjak ljudi, može razviti uspješan biznis, zaposliti lokalno stanovništvo i oplemeniti cjelokupan ruralni prostor. Upravo je to cilj našeg Programa ruralnog razvoja, iz kojeg je u Osječko-baranjskoj županiji ugovoreno preko 1,5 milijardi kuna potpore projektima, a ova je investicija dio te dobre statistike - izjavio je ministar Tolušić.

Komentara 2

MA
master58
18:06 05.07.2019.

Takvo povrce je najotrovnije jer se iskljucivo gaji sa kemikalijama.Takve proizvode bi trebalo zabraniti a ja ih licno ne bi uzeo i da si dzaba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije