Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novost

Tvrtke će se moći registrirati i nazivima na stranim jezicima

Gordan Maras
Marijan Sušenj/PIXSELL
20.01.2013.
u 19:41

Poduzetnici više neće trebati koristiti “rupu” u zakonu koja je dopuštala strane nazive ako je riječ o geografskim pojmovima.

Budući da su se mnogi poduzetnici, pogotovo oni koji su se željeli probijati na zapadnoeuropska i sjevernoamerička tržišta, često žalili na probleme koje im predstavlja postojeća zakonska odredba prema kojoj imena tvrtki mogu biti samo na hrvatskom (te još na grčkom i latinskom), ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras obećao je da će ta odredba uskoro biti izmijenjena.

Iz Vlade poručuju da će izmijenjeni Zakon o trgovačkim društvima, koji će dopuštati osnivanja tvrtki s nazivima na stranim jezicima, u proceduru biti upućen u prvoj polovici ove godine. Iako je to obećanje ministra Marasa, sama realizacija, odnosno izmjena zakona ipak je u oblasti Ministarstva pravosuđa, pa će njegovo obećanje na koncu ipak ispuniti ministar Orsat Miljenić. Tako poduzetnici više neće trebati koristiti “rupu” u zakonu koja je dopuštala da tvrtka nosi strani naziv ako je riječ o geografskom pojmu. Tako je jedan naš poduzetnik registrirao tvrtku “Zenzo”, objasnivši da je riječ o imenu grada u Angoli.

>>Clean stop - Linić mora početi upravljati državnom imovinom

>>Evo kako posluje država: 20 javnih tvrtki u gubitku 257 milijuna kuna!

Ključne riječi

Komentara 3

AN
Antiša
19:49 20.01.2013.

To me podsjeća na natpis CIMER FREI napisan ćirilicom.

JA
jamirkec
21:12 20.01.2013.

Ova oduka da se dozvoli naziv na stranim jezicima je jako dobra. Mislim da će pomoći Hrvatskoj da bude konkurentnija te da će smanjiti nezaposlenost barem za 50 000 ljudi!

VI
virtuozo
23:26 20.01.2013.

Neka osnuju još jedan hitro-hr kao i sanader jer su u jednakoj zabludi-misle da ulaganja u hr nema zbog birokracije. Svi znamo da šoping centar nikne iz ničega gotov za dva mjeseca i tu strancima nikakvi papiri nisu problem. Također im ne treba ni firma da se zove na njihovom jeziku. Dok nas ovakvi slijepci vode ,nećemo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije