Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
određena cijena

Tvrtkama koje proizvode plin po 2,13, ostalima 2,59 kn

'17.05.2011., Zagreb - Konferencija za medije povodom otvaranja Hotela Rebro, prvog bolnickog hotela u Hrvatskoj odrzana je u Hotelu Rebro. Investitor, Davor Stern Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
07.09.2011.
u 21:23

Davor Štern, predsjednik NO-a Ine, tražit će odgovornost za slanje obavijesti o cijeni od 2,59 kuna po kubiku

Nadzorni odbor Ine na sjednici u ponedjeljak postavit će pitanje odgovornosti za to što je Inina tvrtka Prirodni plin distributerima poslala obavijest s cijenom plina od 2,59 kuna po kubiku za industrijske potrošače iako ju je Vlada ograničila na 2,13 kn. Davor Štern, šef Inina NO-a, kaže kako je ili bila riječ o pogrešci ili pak o svaljivanju popusta, odnosno razlike do 2,13 kuna, na distributere tog energenta.

NO će tražiti i odgovor zašto je Ina tri minute zakasnila s predajom ponude na HŽ-ov natječaj vrijedan 800 milijuna kuna. U Ini su pak objasnili da je Ministarstvo gospodarstva tek prije tri dana reklo na koji će se način obračunavati cijena distributerima. Tako će oni distributeri koji plin prodaju tvrtkama koje obavljaju proizvodne djelatnosti i imaju godišnju potrošnju manju od 100 milijuna kubika te onim tvrtkama koje troše plin za toplinsku energiju taj energent dobivati za 2,13 kuna plus troškovi skladištenja, a svi ostali koji plin prodaju tvrtkama koje ne ulaze u tu kategoriju plin će plaćati 2,59 kuna po kubiku.

Komentara 11

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
02:00 08.09.2011.

Bravo! Samo tako dižite cijene kao i sve ostalo.Kada uđemo u EU jeftiniji plin ćemo uvoziti a domaći spaljivati.Hrvatska višak plina jeftino izvozi ili ga spaljuje pogotovo u ljetnim mjesecima kada je potrošnja mala,jedino zimi kritična 4 mjeseca uvozi oko 30%.Daleko ćemo dogurati ako se ovako bude radilo.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
17:51 08.09.2011.

Znadete li vi koliko ima nas u HDZu ? Ima nas preko 230 000. Svi imamo plaće oko 20 000 kuna. Moramo se odnekuda namiriti. Platite ako želite da vam vodimo državu putovima Blagostanja!

BR
brankob
08:22 08.09.2011.

A kako bi se inace punili privatni đepovi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije